Det sier politiadvokat Børge Enoksen, påtaleleder for drapsetterforskningen, etter at det er gjennomført en såkalt primærpsykiatrisk undersøkelse av den siktede mannen.

– Denne typen undersøkelser er noe som gjøres i saker som dette, spesielt med tanke på hva siktede gjorde etter drapshandlingen. Per nå er det ingenting som tyder på at tilregnelighet vil bli et tema, men vi har ikke fått noen konklusjon ennå, sier Enoksen til Avisa Oslo.

Kolliderte med ektepar

Den 29 år gamle mannen ble pågrepet av politiet tirsdag morgen etter at han hadde kollidert med et ektepar på E6 ved Morskogen i Eidsvoll. Han kom da kjørende nordover i feil kjøreretning – ifølge hans egen forklaring for å ta sitt eget liv.

Både han og ekteparet slapp imidlertid unna kollisjonen uten alvorlige skader. Til nødetatene som kom til stedet forklarte 29-åringen at han hadde «gjort noe» mot en kvinne i Oslo.

Det førte til politiet til adressen på Hellerud, der de fant en 25 år gammel kvinne død. Mannen er siktet for å ha drept henne med kniv, i tillegg til drapsforsøk i forbindelse med kollisjonen på E6.

I avhør har han erkjent handlingene, men han har ikke tatt formelt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Fortsatte forklaring

Torsdag var mannen i nye avhør med politiet.

– Han har fortsatt sin forklaring, uten at jeg kan kommentere innholdet i den, sier Børge Enoksen.

Politiet mener at drapet på kvinnen skjedde natt til tirsdag, uten at de har ønsket å gå nærmere inn på nøyaktig drapstidspunkt.

– Det er det for tidlig å si noe om, sier Enoksen.

Han vil heller ikke gå inn på hvorvidt politiet har kontroll på det de mener er drapsvåpenet.

– Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå i detaljer på det, annet enn at det er gjort en rekke beslag, sier Enoksen.

Han forteller at politiet så langt har dannet seg et greit bilde av hva som har skjedd, ikke minst på bakgrunn av forklaringen fra siktede selv.

– Han erkjenner det faktiske som er beskrevet i siktelsen. Etterforskningen går nå ut på å få det bekreftet eller avkreftet, sier Enoksen.

«Kortvarig» relasjon

29-åringen er rumensk statsborger, men har bodd og jobbet i Norge i mange år. I skattelistene er han registrert med inntekt hvert år siden 2015. Den avdøde kvinnen er norsk statsborger og flyttet til adressen på Hellerud for kun kort tid siden, får Avisa Oslo opplyst.

Ifølge politiet har det vært en «kortvarig» relasjon mellom dem, uten at de har ønsket å gå nærmere inn på det.

– Vi har avhørt mange vitner og siktede. Sånn sett begynner vi å få et overblikk, men det er fortsatt mange vitneavhør igjen og vi er tidlig i etterforskningen, sier Enoksen.

Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra 29-åringens forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl.