5. juli vil Oslos skjenkeforbud etter klokken 00:00 oppheves. I tillegg vil påbudet om hjemmekontor fjernes, opplyser byrådet i en pressemelding.

Dette betyr at Oslo er på samme nivå som de nasjonale reglene på disse to punktene. Byrådet melder at hovedstaden vil følge de nasjonale reglene for videre gjenåpning.

– Stor lettelse

På tross av at skjenking nå kan pågå til 03:00, gjelder fortsatt den nasjonale regelen om at utestedene ikke kan slippe inn nye gjester etter klokken 00:00.

– Gjenåpningen av Oslo fortsetter å gå veldig bra. Selv med masse liv i byen, økt mobilitet og færre regler, fortsetter antallet smittede og innlagte å synke. Det er en stor lettelse, og som planlagt kan vi da gå videre med gjenåpningen av Oslo fra mandag. Også for skjenking og hjemmekontor vil det fra mandag være nasjonale regler som gjelder i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen i en uttalelse.

Fra og med denne uken har Oslo lettet på reglene for utendørs arrangementer med faste plasser og koronasertifikat. Inntil 5000 kan delta på slike arrangementer. Dette gjelder for eksempel Vålerengas kamp mot Sarpsborg 08 på torsdag og Bislett Games samme kveld.

Oppfordrer til forsiktighet

Det gjelder fortsatt en nasjonal oppfordring om delvis bruk av hjemmekontor for å unngå for mange på arbeidsplassen samtidig.

– Bruk av hjemmekontor har vært helt avgjørende for å få ned mobiliteten og minske kontakt. Når smitten er så lav som nå, er det ikke lenger riktig med et påbud om hjemmekontor. Det betyr at folk kan begynne å være mer fysiske til stede på arbeidsplassene. Så må både arbeidsgivere og ansatte huske at det fremdeles gjelder klare råd for å forebygge smitte på arbeidsplassene og en anbefaling om å unngå unødvendige reiser med kollektivtransport. For de fleste virksomheter vil en kombinasjon av hjemmekontor og tilstedeværelse være fornuftig en god stund til, fortsetter Johansen.

Byrådet begrunner lettelsene med at smitten i Oslo fortsetter å synke. De trekker fram at det for øyeblikket kun er innlagt fire pasienter med korona på sykehusene i Oslo og på Ahus.

Oslo fortsetter med følgende lokale tiltak:

  • Krav om bruk av munnbind i kollektivtransporten og i taxi videreføres.
  • Anbefalingen om å unngå unødvendige reiser med kollektivtransport videreføres.
  • Regelen om smitteverntiltak på byggeplasser videreføres.

Saken oppdateres!