Et bekymret vitne varslet politiet klokken 08.56.

– Vi sendte en patrulje til stedet for å sjekke ut saken. Det viste seg at meldingen stemte, og at det faktisk var piler og en bue som stakk ut av sekken, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt.

– Vi fikk meldingen på bakgrunn av bekymringen vitnet hadde etter hendelsen i Kongsberg. Det fremsto skremmende for vedkommende, men det er viktig å understreke at mannen aldri truet med pil og bue eller fremviste det, presiserer Stokkli overfor Avisa Oslo.

Mannen sto utenfor en forretning i Storgata da vitnet oppdaget ham.

Mannen er fredag anmeldt for skremmende, plagsom adferd og har fått piler og buen beslaglagt. Han risikerer en bot fordi han ikke hadde en god grunn til å bære på piler og bue på offentlig sted.

Det er ukjent hvilken forklaring mannen hadde på hvorfor han bar på pilene og buen. Mannen ble dessuten bortvist fra Oslo sentrum, opplyser Stokkli.

Også torsdag fikk Oslo-politiet en bekymringsmelding fra Huseby, hvor det ble satt inn et søk etter en person med pil og bue. Der viste det seg at alt var i orden, og at ingen straffbare forhold ble begått.

Onsdag ble fem personer drept i Kongsberg etter at politiet fikk melding om at en person hadde skutt etter folk med pil og bue. I tillegg ble tre personer skadd.