– Det kommer til å bli vill stemning. Det er meldt strålende vær – og alt ligger til rette for et strålende vorspiel før 17. mai, sier Mehran Amundsen-Ansari, markedssjef i Vålerenga.

16. mai, på «fotballens nasjonaldag», tar Oslo-klubben imot HamKam på hjemmebane. Nå passerer klubben snart 10.000 solgte billetter.

Det mobiliseres for tidenes 16. mai-fest på Intility Arena. Drømmen er å selge ut samtlige 16.555 billetter, som klubben ikke har klart siden åpningskampen på arenaen mot Sarpsborg 08 høsten 2017.

– Her blir det kamp om plassene. Den gamle 16. mai-rekorden på Intility Arena var mot Stabæk i 2018. Da kom litt over 11.000. Den skal vi knuse. Vi merker trøkket som er nå rundt kampen. Vi visste tidlig at dette er en kamp som tiltrekker folk, forteller Amundsen-Ansari.

– Kommer til å koke

Det nyopprykkede Hamar-laget har passert over 1500 solgte bortebilletter. Da sesongoppsettet ble klart tegnet Amundsen-Ansari, som tidligere har en fortid i HamKam, en rød ring rundt kampen.

– Vi visste tidlig at når vi fikk HamKam som motstander, så kan det bli mange folk. Historisk kommer det godt med besøk fra Hamar i Oslo på kamper. Det gjelder både HamKam og Storhamar. Det er samtidig lenge siden HamKam har vært oppe i Eliteserien. De har fått blod på tann, og synes nok det er artig å komme til storbyen, sier markedssjefen.

– Det kommer til å koke, slår han fast.

Vålerengas markedsavdeling har også fått drahjelp fra det sportslige. Søndag vartet Vålerenga opp til fest borte mot Sandefjord i 3-1-seieren. Vinner klubben mot Tromsø kommende torsdag, kan Oslo-laget være helt i toppen av tabellen før den store festdagen.

Inngår viktig avtale

Som et ekstra krydder har Vålerenga også gått sammen med Obos for å tilby alle som har billett på Østblokka, den ene kortsiden på arenaen, en ekstra billett for å ta med en venn eller et familiemedlem.

Samtidig tar klubben grep rundt arrangementet på kampdagen. Det blir en matfestival utenfor arenaen i timene opp mot kamp, i tillegg til «fanzone» og annen underholdning.

Flest tilskuere på Vålerengas 16. mai-kamp:

1. Vålerenga – Fredrikstad (16. mai 2006): 23.054 tilskuere (Ullevaal Stadion)

2. Vålerenga – Aalesund (16. mai 2010): 18.004 tilskuere (Ullevaal Stadion)

3. Vålerenga – HamKam (16. mai 1982): 13.193 tilskuere (Bislett Stadion)

4. Vålerenga – Sandefjord (16. mai 2007): 13.181 tilskuere (Ullevaal Stadion)

5. Vålerenga – Mjøndalen (16. mai 2015): 12.011 tilskuere (Ullevaal Stadion)

6. Vålerenga – Stabæk (16. mai 2018): 11.124 tilskuere (Intilty Arena)

Mandag ble det kjent at Vålerenga inngår et samarbeid med utendørsreklameleverandøren Clear Channel. Sammen skal de spre Vålerengas budskap i bybildet.

Avtalen beskriver Amundsen-Ansari som «svært viktig». Avtalen gjelder både for Vålerenga Fotball Elite og Stiftelsen Vålerenga Fotball.

– Vi har fått henvendelser om at vi ikke har skint nok i bybildet. Det gjør at vi nå kan synliggjøre Vålerenga-familien i mye større grad. Det er ikke kun for å reklamere for kamper, men også vise frem våre prosjekter og verdier. Det er ikke mange lag i Norge som har mulighet til få såpass bra profilering i byen.

LES OGSÅ: