I Bydel Stovner går kommuneansatte nå fra dør til dør for å informere om smitteverntiltak, -råd og både hvorfor og hvor man kan teste seg.

– Kampen mot korona foregår på mange arenaer, skriver kommunen.

En video lagt ut på kommunens facebookside viser en gruppe på fem bydelsansatte som banker på dørene til folk på Haugenstua. Med seg har de informasjon og materiell.

Det siste døgnet er det registrert 113 koronasmittede i Oslo. Dette er 74 flere enn dagen før og 43 flere enn gjennomsnittet de foregående sju dagene.

Deler ut munnbind og Antibac

– Det kommer en testbuss nede ved fotballbanen ved lampa på tirsdag, torsdag og lørdag. Test for korona, sier bydelsansatt Bjarne Træen til en beboer som åpner døren for dem.

Bydelen arrangerer en dør-til-dør-aksjon for å informere innbyggerne på Haugenstua om en drop-in-koronatest for å få flere til å teste seg, forklarer bydelsansatt Rami Damandar i videoen.

– Og så deler vi ut munnbind og Antibac. To munnbind, to Antibac til hver. Da får de et hyggelig møte med kommunen.

Bydel med høy smitte

Bydel Stovner hadde lenge det høyeste smittetrykket, men nå er det bydel Bjerke som er hardest rammet.

Sistnevnte med 242 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. På andreplass ligger Sagene med 240 smittede. Mens Stovner har 180 smittede per 100.000.

Smitten er høy nok til at det er gode grunner til å ha en dør-til-dør-aksjon, sier Bjarne Træen.

– Vi må gjør alt vi kan for å komme ut til folk og informere. Da må vi også snakke med folk. At vi nå går rundt og ringer på dører og deler ut litt materiell. Det håper vi er med på å begrense smittespredningen i området, sier Træen.