Det forteller Jan Rustad, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien.

– Omtrent ti på sju gikk brannalarmen. Vi sendte folk ut for å undersøke og det viste seg da vi kom stasjonen at det var utløst fyrverkeri i billetthallen, sier han.

– Brannalarmen ble raskt tilbakestilt og togene stopper nå på stasjonen igjen, forteller han til Avisa Oslo litt etter klokken 19.00.

I dagene før nyttårsaften var det flere tilfeller der ungdommer hadde fyrt opp fyrverkeri inne på T-banestasjoner i Oslo. Trenden har fortsatt inn i det nye året, og så sent som lørdag kveld måtte Sporveien rykke ut med sine folk til Ellingsrud stasjon.

– Det har vært noen hendelser siden nyttår. I går var vi på stasjonen overfor Furuset, og jeg blir ikke overrasket om det er de samme personene som sto bak tilfellet i dag, sier Rustad.

– Hva innebærer det for Sporveien når folk gjør slikt?

– Det har størst konsekvenser for passasjerene, siden togene ikke kan stoppe på den aktuelle stasjonen så lenge brannalarmen går. Det er problematisk. For Sporveiens del blir det en ekstra kostnad med å rydde opp og sende ut folk for å undersøke hva som har skjedd.

Før årsskiftet måtte brannvesen og politi flere ganger rykke ut som følge av uvettig bruk av fyrverkeri. Blant annet fyrte en gjeng ungdommer opp fyrverkeri inne på Bøler senter, og på Grünerløkka fikk flere unge jenter som solgte fyrverkeri en ubehagelig opplevelse da en guttegjeng fyrte opp fyrverkeri og kastet det inn i salgsboden deres.