Klokka 20 meldte politiet i Oslo på Twitter at de var på vei til Bøler senter, hvor noen ungdommer skal ha fyrt av fyrverkeri inne på senteret.

– Det har gått en brannalarm, og to gutter har blitt sett løpende vekk fra stedet, sier operasjonsleder André Kråkenes til Avisa Oslo.

Ifølge Kråkenes var det noe røyk inne på senteret, men de har ikke fått noen meldinger om skader på verken personer eller gjenstander.

Tydelige brannskader

På parkeringsplassen utenfor senteret selges det fyrverkeri fra en bod. De ansatte der ønsker ikke å stå frem med navn og bilde, men forteller at det var de som solgte fyrverkeriet som ble fyrt av inne på senteret.

– Det er 18-års grense for å kjøpe, og vi sjekker legitimasjon på alle. Han som kjøpte var født i 1996. Vi sjekket flere ganger, for han så ung ut, og vi ga beskjed om at det ikke er lov å fyre tenne fyrverkeri før 31. desember, sier de to til Avisa Oslo.

Etter at gutten som hadde kjøpt fyrverkeriet gikk, hørte de at fyrverkeriet ble tent opp på den andre siden av veien. Da skjønte de at han hadde gitt fyrverkeriet til noen ungdommer som hadde vært innom boden tidligere.

– Vi så at de tente det opp utenfor inngangen på senteret før de løp ned trappen mot t-banen, forteller de ansatte i fyrverkeriboden.

Et annet vitne som Avisa Oslo snakker med på stedet, forteller at også ble tent opp fyrvekeri inne på senteret. Utenfor Vinmonopolet er det tydelige brannskader i gulvet.

Fyrverkeri-selgerne forteller at ungdommene ikke ble fattige av påfunnet. Pakken de kjøpte koster 39 kroner, og inneholder flere små raketter.

– Vi trodde det bare var raketter som holdt seg på bakken, men det var det ikke, sier de.

To hendelser på kort tid

Snaue to timer tidligere meldte Sporveien at det var fyrt av fyrverkeri inne på Trosterud T-banestasjon. Heller ikke her kom noen til skade, men banen kjørte forbi stasjonen i en periode fram til situasjonen var avklart.

– Setter dere denne hendelsen i sammenheng med fyrverkeriet som ble fyrt opp inne på Trosterud T-banestasjon tidligere i kveld?

– Det har jeg ingen formening om. Vi får sånne rakettmeldinger fra tid til annen. Det er normalt for denne tida, svarer Kråkenes.