44.000 mennesker døde brått i det kraftige jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Det endelige dødstallet er forventet å stige enda mer.

Se for deg at Oslo Spektrum fylles til maks kapasitet – over fire ganger – med døde mennesker.

Det er bare noen dager til det er gått ett år siden Russland gikk til krig mot Ukraina. Hjem, skoler og hele byer er knust i biter. Åtte millioner, mange av dem kvinner og barn, har måttet flykte. De har ingenting å komme tilbake til. De som er igjen kjemper til siste slutt, sulter eller fryser. Ingen vet når neste bombe treffer.

I Iran kjemper en modig befolkning mot et undertrykkende og voldelig regime. Flere er allerede henrettet for å ha protestert for sine rettigheter.

I Etiopia, Kenya og Somalia sulter over 20 millioner barn etter en katastrofal tørkeperiode.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Meanwhile, in Norway...

...snakker «alle» om et bilde på Instagram av to influensere og en liten pose som tilsynelatende og angivelig inneholder narkotika.

Kan man le? Jeg tillater meg selv å gjøre det: Ha ha ha.

Siden lørdag har aviser vært tapetsert med nyheter, kronikker og debattinnlegg om «hendelsen.» Det går ikke an å åpne Instagram uten at en influenser uttaler seg for eller imot disse to jentene. Heller ikke i virkeligheten slipper man unna: Det snakkes om i lunsjen, på bussen, og over kjøkkenbenken hjemme.

«Sett det bildet?»

«NRK må gi henne sparken.»

«Herregud, la folk leve.»

Vi er heldige

«Det ene utelukker ikke det andre» er noe jeg støtter, og som journalist og nordmann forstår jeg godt omtalen av «pose-gate.» Å la seg provosere over oppmerksomheten én sak får, fordi andre ting er «viktigere», fører sjeldent noen vei.

Men det er likevel greit å av og til sette litt perspektiv på ting, synes jeg.

«De rike har det godt», er et uttrykk som brukes for lite. Og i stedet for å la meg irritere, så sitter jeg heller igjen med følelsen om at fy søren, så heldige vi er.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Å få vite hvor farlige rusmidler er, demper ikke nysgjerrigheten