Bymiljøetaten har gått i gang med nok en runde med rehabilitering på Nordre Åsen. Banen, som har en prislapp på 11,9 millioner kroner, har blitt stengt fem ganger i et forsøk på å fikse ulike mangler, og fortsatt er den ikke god nok.

Nå blir a-laget til Skeid påvirket av arbeidet. Bymiljøetaten skulle gi Skeid svar på torsdag i forrige uke om fremdriftsplanen på banen. Men det svaret kom aldri, og dermed står hjemmekampen mot Notodden den 24. oktober i fare.

Ikke klart

Daglig leder i Skeid, Daniel Strand, forteller til Avisa Oslo at de ikke vet hvor de spiller ennå. Nå jobbes det med et par alternativer.

– Det er veldig krevende for oss, og i to år har vår største motstander vært Oslo kommune. Dette har kostet enormt i både tid, penger, tapt banetid og får store konsekvenser for hele klubben. Alt vi trenger nå er at Bymiljøetaten innrømmer feilen, og kommer oss i møte om å skifte dekket. Vi har tilbydd oss å dekke halve prisen.

Opprinnelig skulle arbeidet på Nordre Åsen være ferdig førstkommende onsdag, fire dager før hjemmekampen. Skeid skriver følgende på sine egne nettsider.

«Ettersom I14 Holding AS knapt har arbeidet de fire-fem første dagene av anleggsperioden mistenker Skeid at det blir nye utsettelser, og vi har bedt Bymiljøetaten om en avklaring på det».

Kunne blitt en folkefest

Skeid gikk i helga opp på tabelltopp i andredivisjon, med fire kamper igjen av sesongen. Etter Notodden-kampen til helga har de bare én hjemmekamp igjen, dermed kunne neste helgs kamp bli en skikkelig folkefest.

– Denne kampen på egen bane kunne blitt en folkefest, og vår første gode anledning til å mobilisere Skeid-familien på kamp etter pandemien. Nå har Bymiljøetaten effektivt drept dette ved at vi ikke aner hvor det skal spilles. Folk trenger å vite tid og sted, sier Strand til Avisa Oslo.

Bymiljøetaten om utfordringene

Monica T. Olsen, presseansvarlig i Bymiljøetaten, forklarer at banearbeidet har vært krevende av flere ulike grunner. Etter rehabiliteringen høsten 2019, oppdaget de at avrettingslaget under kunstgresset viste seg å ikke ha god nok jevnhet til å passere strengeste felttest fra Fifa. Kunstgresset ble derfor tatt opp i august, og lagt tilbake etter ny avretting i september. Da kunstgresset ble lagt tilbake ble det påvist visuelle mangler og skjøter som Bymiljøetaten reklamerte på mot leverandøren.

– Under koronapandemien har det vært mangel på kunstgressleggere som følge av stengte grenser. Det har ført til at det har tatt lengre tid å få satt i gang reparasjonsarbeidene enn normalt, sier Olsen og fortsetter:

– I tillegg er vi avhengig av at det er opphold og varmegrader når arbeidene utføres, som følge av at limet som brukes i skjøtene skal herde på rett måte. Dette er også grunnen til at vi ikke får gjort arbeidene utenfor kampsesong. I hele perioden har Skeid kunnet benytte banen fullt ut i tiden mellom de kortere arbeidsperioder hvor leverandøren har jobbet på banen, og de har hatt dispensasjon fra fotballforbundet til å spille kamper i alle divisjonene deres lag spiller.

– Har mål om at Skeids kamp kan spilles på Nordre Åsen.

– Hvorfor ønsker dere ikke å skifte dekke?

– Vi har vurdert banen sammen med kunstgressleverandør og testinstitutt. Vår konklusjon i samråd med kunstgressleverandør og testinstitutt er at kunstgresset lar seg reparere. Reparasjonsarbeidene gjøres nå på reklamasjon og faktureres derfor ikke Oslo kommune.

– Så lenge det er grunn til å tro at manglene kan repareres, mener Bymiljøetaten at det er hensiktsmessig å gjøre dette heller enn å skifte dekke. Det er derfor per i dag ikke aktuelt å legge en ny bane på Nordre Åsen. Det er viktig at vi nå får ferdigstilt disse siste punktene på banen før frosten kommer, slik at Skeid får en ferdig bane å spille på til seriestart 2022, forklarer Olsen.

– Har dere noe svar til Skeid og deres supportere om hvor de skal spille 24. oktober?

– Bymiljøetaten har mål om at Skeids kamp 24. oktober kan spilles på Nordre Åsen.

– Bymiljøetaten skulle gi Skeid svar på torsdag i forrige uke om fremdriftsplanen på banen. Men det svaret kom aldri, hvorfor ikke?

– Skeid holdes løpende oppdatert angående fremdrift for arbeidene, og fikk informasjon om status fremdrift onsdag og fredag forrige uke. Vi vil fortsette å holde klubben oppdatert denne uken, svarer Olsen.