– Jeg tror det får konsekvenser ved at det blir mer kjøp av privat fyrverkeri, sikkerheten blir verre, og det får konsekvenser for miljøet. Min største frykt er at det blir verre for dyrene også. Samtidig er vi midt i en pandemi, hvor vi maksimalt skal være ti personer samlet. Byråden har ikke vært på banen, og sendt etaten foran seg, sier Nawaz til Avisa Oslo.

– Hvordan vil et avlyst Facebook-arrangement fører til mer kjøp av privat fyrverkeri?

– Når man da ikke har det tilbudet man har sagt at man skal levere, tror jeg at folk lager sin egen nyttårsfeiring, og kjøper fyrverkeri privat.

– Høyre verdsetter jo enkeltmenneskets frihet. Stoler du ikke på Oslo-folk?

– Joda, så absolutt. Det handler om å holde det tilbudet de så for seg. Det er byråden som har ansvar for å sørge for at de klarer å levere, sier Nawaz, som oppfordrer de som skyter opp fyrverkeri til å bruke beskyttelsesbriller og være edru når de gjør det.

I Oslo er det forbudt å skyte opp privat fyrverkeri innenfor Ring 2 og på Vålerenga og Kampen. Derfor har kommunen i mange år hatt et spektakulært fellesfyrverkeri i sentrum.

I november ble det klart at arrangementet ble avlyst. Korona og frykten for store folkemengder satte en stopper for oppskytingen.

For få dager siden ble det også klart at den alternative feiringen, et arrangement på Facebook, ble avlyst.

– Det blir ikke noe av. Årsaken er en kombinasjon av kort tid og korona. Det kom ikke opp noe godt alternativt konsept dessverre, sa kommunikasjonssjef Richard Kongsteien i Bymiljøetaten til Avisa Oslo.