Tidligere denne uken besluttet domstolen i Milano i Italia at de to siktede mennene skal utleveres til Norge, noe de også selv har samtykket til.

Det er ventet at selve utleveringen vil skje i løpet av kort tid, uten at politiet vil gå nærmere inn på det.

– Dialogen er god, men av sikkerhetsmessig årsaker vil vi ikke gå ut med dato, sier politiadvokat Christian Hatlo til Avisa Oslo.

Ikke foreholdt siktelser

De to mennene – henholdsvis 20 og 22 år gamle – er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter en skyteepisode i Klingenberggata i sentrum natt til søndag 15. januar.

To menn i 30- og 40-årene ble skutt i forbindelse med et basketak utenfor et utested. Begge de fornærmede er kjente aktører i det gjengmiljøet kjent som Young Guns.

De siktede skal på sin side være knyttet til den kriminelt belastede MC-klubben Satudarah. Det er foreløpig uklart hvordan de stiller seg til siktelsene, da de rent formelt først blir foreholdt dem når de er tilbake i Norge.

Nettopp disse båndene er årsaken til ta politiet holder tett om når mennene skal utleveres til Norge. Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, skal det være en konflikt mellom aktører i Young Guns og Satudarah.

Var Young Guns-medlem

Lederen av osloavdelingen i MC-klubben, en norsk-pakistansk mann i 30-årene, har selv vært medlem av Young Guns, men har siden kommet på kant med sine tidligere gjengkamerater.

I rettsdokumenter fra 2016 i forbindelse med en skyteepisode der han sto tiltalt for drapsforsøk, fremkommer det at mannen har følt seg truet av personer i Young Guns.

Mannen sitter i dag i varetekt i forbindelse med en sak der en mann ble knivstukket på en bar i Lillestrøm 3. desember. Han er ikke blant de siktede etter Klingenberggata-skytingen, men politiet undersøker om det er noen sammenheng mellom knivstikkingen og skytingen.