Gå til sidens hovedinnhold

Frps Wilhelmsen om seieren: – Glad vi fikk gjennomslag

Fremskrittspartiet vant onsdag frem med sitt mistillitsforslag mot Lan Marie Berg (MDG). Forslaget fikk støtte av flertallet i bystyret og endte med at byrådet gikk av.

– Fremskrittspartiet fremmet et mistillitsforslag mot Lan Marie Berg (MDG). Jeg ble overrasket når hele byrådet gikk av. Det må jeg innrømme, sier gruppeleder i FrP, Camilla Wilhelmsen, til Avisa Oslo.

Det var FrP som sto bak mistillitsforslaget mot samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG), som førte til at byrådet onsdag formiddag gikk av.

Mistillitsforslaget ble støttet av både Venstre, Høyre, FNB, Sp, KrF og byrådets støtteparti Rødt. Wilhelmsen er fornøyd med at forslaget fikk så bred støtte.

– Jeg er veldig glad for at Fremskrittspartiet fikk flertall for mistilliten mot Lan Marie Berg. For dette er et klart brudd på informasjonsplikten. Og så er det byrådslederen som vurderer om han vil stille kabinettsspørsmål.

– Bør være litt ydmyk

Wilhelmsen sier hun reagerer på at Lan Marie Berg (MDG) og byrådslederen fastholder at det ikke var noe grunnlag for mistillitsforslaget:

– Jeg tenker kanskje at man bør være litt ydmyk når et bystyreflertall peker så klart på at informasjonsplikten er brutt, så burde man ta det til seg. Det er et klart brudd på informasjonsplikten og den måten byrådsleder og byråden tolker det på er feil.

– Hvordan har reaksjonene vært i Fremskrittspartiet etter at byrådet gikk av?

– Selvfølgelig er vi glad for at vi får at vi får flertall for vårt mistillitsforslag. Det er et meget berettiget mistillitsforslag og når det gjelder hvorvidt vi er glade for at hele byrådet går av, kan ikke jeg svare for. Men jeg er glad for at vi fikk gjennomslag for vårt mistillitsforslag. Det var det vi gikk i bystyret for å gjøre i dag.

– Er dagen i dag en seier for FrP?

– Ja, men jeg skulle jo ønske at informasjonsplikten var overholdt. Men når så er skjedd så er jeg veldig glad for at bystyret følger FrP i dette viktige mistillitsforslaget.

Les også

Carl I. Hagen: – Uhørt og imot all parlamentarisk praksis

Skal ha samtaler med ordføreren

– Hva tenker du om veien videre?

– Nå får vi ta en dag av gangen. Og det som skjer i morgen er at gruppelederne er invitert inn til ordfører Marianne Borgen (SV) for å ta samtaler en-til-en.

– Tror du det er noen mulighet for et borgerlig byråd?

– Det vil ikke jeg ta stilling til, og nå må vi først få høre hva ordføreren sier til oss i samtalene vi skal ha i morgen.

Les også

Ekspert om veien videre: – En pussig situasjon

Les også

Da Odin og Ida giftet seg, fikk de «hele» pressenorge midt i fleisen: – Stas

Kommentarer til denne saken