Omtrent ingen sitter trygt når Frp på mandag skal vedta sin endelige valgliste for neste års lokalvalg.

I september la nominasjonskomiteen i Oslo Frp frem sitt forslag til valgliste. Forslaget har tydeligvis ikke falt i smak hos lokallagene.

Avisa Oslo har fått tilgang på et hittil ikke offentliggjort dokument, der det fremkommer at det har kommet inn totalt 41 benkeforslag på de 19 øverste plassene på lista.

På de fire øverste plassene på liste – de som er såkalt forhåndskumulerte – er det kommet inn 19 benkeforslag alene. Henning Holstad og Heidi Hanssen er foreslått som motkandidater til Lars Petter Solås, som er innstilt på førsteplass.

Solås ønsker konkurransen velkommen.

- Så får den beste kandidaten vinne. Selv har jeg forklart hvordan jeg mener Oslo FrP skal gjenreise seg og igjen bli et viktig parti i Oslo. Så jeg håper jeg får tilliten til medlemmene på nominasjonsmøtet. Med klare standpunkt og knallgod FrP-politikk er jeg klar for å lede Oslo FrP til nye høyder, sier den innstilte førstekandidaten da Avisa Oslo tar kontakt.

Under en uke til møtet

Oversikten over kampvoteringene i Oslo Frp kommer før nominasjonsmøtet mandag.

Før møtet har Thea Fredriksen (20) av personlige årsaker trukket seg fra andreplassen. Nå kjemper nevnte Heidi Hanssen, Maria Zähler, Arne-Rune Gjelsvik, Åge Ingebrigtsen, Magnus Birkelund og Henning Holstad om å bli nummer to på lista.

Magnus Birkelund ble innstilt på tredjeplass av nominasjonskomiteen. Han utfordres av eks-Folkets Parti-profil Bjørn Revil, Kjell Johansen, Ombir Upadhyay, Julianne Ofstad og Ingeborg Bjørnevik, samt allerede nevnte Heidi Hanssen.

Hanssen leder Sagene og St. Hanshaugen Frp. Hun viser at hun er syk og vil ikke kommentere da Avisa Oslo kontakter henne onsdag.

– Stor sjanse for at møtet ender i kaos

Avisa Oslo politiske redaktør sier at han sjelden har hørt om noe lignende.

– Nominasjonsmøtet kan utvikle seg til kaos. Det at det har kommet inn 41 benkeforslag er et tydelig tegn på at lokallagene rundt om i Oslo er svært misfornøyde med listeforslaget, dette til tross for at listeforslaget er foreslått av en enstemmig nominasjonskomite.

Han mener dette er oppsiktsvekkende.

– Det er en inflasjon i kampvoteringer. Ordstyrerne vil få en svært vanskelig jobb. Her er det stor sjanse for at møtet ender i kaos.

- Vi har foreslått en veldig solid liste

Avisa Oslo har spurt nominasjonskomiteens leder Tommy Skjervold om de mange benkeforslagene er et tegn på misnøye.

- Jeg mener at komiteen har gjort et godt arbeid, så er det opp til nominasjonsmøtet på mandag i hvilken grad de er enig i det. Det er bra at mange har ambisjoner i partiet, men jeg mener vi har foreslått en veldig solid liste, svarer han.

Nominasjonsmøtet med det store antallet benkeforslaget kommer på et tidspunkt der halvparten av Frps 4 representanter stor bystyregruppe ikke tar gjenvalg. Gruppeleder Camilla Wilhelmsen og Aina Stenersen stiller ikke, mens Solås og Bjørn Revil (opprinnelig innvalgt fra Folkets Parti) vil fortsette også neste periode.