Gå til sidens hovedinnhold

Frp-Aina om kommunale sykehjem: – Spikeren i kista

– Vi setter punktum for høyresidens årelange privatisering av sykehjemmene, erklærte byrådsleder Raymond Johansen under fremleggelsen av byrådets forslag til Oslo-budsjett for 2022. - De eldre burde få velge selv, parerer Frps Aina Stenersen.

Byrådet vil bruke over 100 millioner kroner på å erstatte kommersiell drift av sykehjemsplasser med kommunal og ideell drift i årene fremover. Ifølge det ferske forslaget til Oslo-budsjett vil alle sykehjem i Oslo være drevet av kommunen eller ideelle aktører innen utgangen av 2023.

Dette var blant punktene byrådsleder Raymond Johansen valgte å trekke frem under pressekonferansen der han la frem byrådets forslag til budsjett.

– Når kommunen er i førersetet, får medarbeidere bedre lønn, bedre pensjon og bedre arbeidsbetingelser. Når vi investerer i våre medarbeidere, investerer vi også i kvaliteten på tjenesten til innbyggerne, sa byrådslederen.

Han benyttet anledningen til å oppfordre unge om å søke seg til velferdsyrker.

– Den kraftige lønnsøkningen mange helsearbeidere nå vil få, er også et kraftig signal til ungdommen. Vi ønsker trenger at flere søker seg til helse, omsorg og andre velferdsyrker i årene fremover.

– Spikeren i kista

Aina Stenersen (Frp) reagerer kraftig på det hun betegner som er frarøvelse av valgfrihet for de eldre i byen.

– Dette er den siste spikeren i kista for private sykehjem i Oslo. Det er helt unødvendig at kommunen skal ta over velfungerende og flotte sykehjem, sier Stenersen.

Hun legger vekt på at de eldre burde få velge selv om de ønsker et privat eller offentlig sykehjem.

– I framtida kommer det en ny generasjon som vil ta det som en selvfølge å få velge mer selv. De eldre burde få muligheten til å velge fritt. Samtidig vil et mangfold totalt sett heve kvaliteten på tjenestene, sier Stenersen.

– Er du redd for at kvaliteten nå går ned?

– Ja. Vi har sett at de forskjellige sykehjemmene lærer av hverandre. Når man kun har to i stedet for tre aktører vil det gå utover både innovasjon og kvalitet, mener hun.

LES MER OM BUDSJETTFORSLAGET HER:

Les også

Rødt hardt ut mot byrådets boligsatsing: – Dette er å kaste bort penger

Les også

Oslobudsjettet: Kostbare kulturbygg

Les også

Disse 6500 elevene får tilbud om gratis aktivitetsskole

Les også

Avgift øker etter milliardsmellen: Så mye koster det deg

Les også

Vil bruke 50 millioner på nytt boligselskap

Les også

Disse idrettsanleggene prioriteres i Oslo-budsjettet

Kommentarer til denne saken