Gå til sidens hovedinnhold

Frogner-siktet (39) kan stille i avhør neste uke: – Innstilt på å forklare seg til politiet

39-åringen som skal ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø (51), har foreløpig ikke ønsket å forklare seg til politiet. Nå ser det ut til å endre seg.

Det er gått fire uker siden det brutale drapet i Tostrups gate på Frogner, der 51 år gamle Fevziye Kaya Sørebø ble skutt og drept i morgentimene 28. april.

En 39 år gammel mann ble pågrepet samme morgen og siktet for drapet. Han har ennå ikke forklart seg til politiet, men nå vil forsvarer Ole Petter Drevland gå i dialog med politiet for å få i stand et avhør.

– Det kan skje allerede neste uke. Han er innstilt på å forklare seg til politiet, sier Drevland til Avisa Oslo.

Samtaler med sakkyndige

Drevland forteller at årsaken til at 39-åringen ikke har vært i avhør, ikke handler om at han ikke vil forklare seg. Mannen var innlagt på psykiatrisk sykehus i om lag to uker etter drapet, men han er siden overført til ordinær varetekt.

Samtidig har politiet varslet at de ønsker en full rettspsykiatrisk undersøkelse av ham.

– Han har vært i samtaler med sakkyndige denne uka. Nå er han sliten, sier Drevland.

Politiadvokat Rita Parnas er påtaleleder for drapsetterforskningen. Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hva politiet tenker om at siktede foreløpig ikke har forklart seg.

– Det er vanskelig for oss å svare på hvorfor han ikke har ønsket det, sier Parnas og viser til 39-åringens forsvarer for en kommentar.

Utover det pågår etterforskningen ennå, forteller hun.

– Det er fortsatt avhør som gjenstår, i tillegg til at vi jobber med teknisk materiale som er innhentet. Noe av dette må også gjennom retten. Det vil ta noe tid, sier Parnas.

Les også

Etterlyser vitner: Drapssiktet kan ha vært på åstedet én time før skuddene falt

Forlenget varetekt

Torsdag ble varetektsperioden for 39-åringen forlenget med nye fire uker. Han er underlagt brev-, besøks- og medieforbud i hele perioden.

På samme måte som tidligere begrunner Oslo tingrett varetektsfengslingen med «sakens alvorlighetsgrad og bevisforspillelsesfaren».

Retten viser også til at saken har fått mye omtale i media, samtidig som 39-åringen ikke har forklart seg i politiavhør.

«Hensynet til sakens oppklaring tilsier klart at siktede avgir forklaring uten først å ha hatt tilgang til medieoppslagene i saken, dersom han ønsker å avgi forklaring. Selv om tilpasning og påvirkning av siktedes forklaring ikke regnes som bevisforspillelse, kan dette like fullt skade etterforskningen og begrunne restriksjoner», heter det i tingrettens kjennelse.

Ifølge forsvareren går det nå bedre med mannen, enn det har gjort tidligere i fengslingsperioden.

– Jeg har ikke vært innom hos ham på et par dager nå, men jeg har inntrykk av at han er på bedringens vei, sier Ole Petter Drevland.

11,8 millioner kroner

I og med at mannen ikke har forklart seg i avhør, er det foreløpig ukjent hvordan han stiller seg til drapssiktelsen. 39-åringen ble pågrepet etter at han selv meldte seg til en politipatrulje på E18 ved Strand i Bærum. Han var da på vei til politistasjonen i Sandvika for å melde seg, har han fortalt.

I forbindelse med pågripelsen ble det også tatt beslag i et skytevåpen som politiet knytter til drapet på Fevziye Kaya Sørebø.

Som det er omtalt ved flere tidligere anledninger, var siktede og Sørebø innblandet i en langvarig sivil tvist. I desember ble mannen dømt til å betale henne 11,8 millioner kroner i erstatning i tilknytning to eiendomsprosjekter på Frogner.

Les også

Dette er den drapssiktede mannen – dømt sammen med Young Guns-profiler som 19-åring

Kommentarer til denne saken