Gå til sidens hovedinnhold

Frogner-drapet: Antatt drapsvåpen ikke registrert på siktet 39-åring

Siktede (39) hadde ikke tillatelse til å besitte våpenet han skal ha brukt til å drepe Fevziye Kaya Sørebø (51). Politiet vil ikke kommentere hvor han skal ha fått tak i det.

Da han ble pågrepet på E18 ved Strand i Bærum, om lag ti minutter etter at han på brutalt vis skal ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø på åpen gate på Frogner, var 39-åringen i besittelse av et skytevåpen.

Politiet har foreløpig vært tilbakeholden med å kommentere det aktuelle våpenet, annet enn at det ble tatt i beslag i forbindelse med pågripelsen.

– Vi kan ikke gi opplysninger om hva slags våpen det er. Det har sammenheng med at vi ønsker å avhøre siktede, men det jeg kan si er at det ikke er et våpen som er registrert på ham. Han har ikke våpentillatelse til våpenet, sier politiadvokat Rita Parnas til Avisa Oslo mandag ettermiddag.

Fremdeles innlagt

– Vet politiet hvor våpenet stammer fra?

– Det kan jeg ikke gå noe nærmere inn på, svarer Parnas.

Torsdag kveld ble den drapssiktede 39-åringen innlagt på psykiatrisk sykehus. Han har foreløpig ikke vært i avhør med politiet. Det er heller ikke klart når det eventuelt avhør kan gjennomføres.

Les også

Bistår drapsofferets døtre: – Dette er en forferdelig tøff situasjon

– Det kan være at det blir mulig med avhør etter hvert, men nå blir han antakeligvis liggende på sykehus i noen dager til. Da er det ikke aktuelt med avhør, etter hva forsvarer har opplyst, sier Parnas.

– Hva betyr det for deres etterforskning at dere ikke får avhørt ham?

– Det er nok av etterforskningsskritt å gjøre, utenom avhør av siktede. Vi har fått kartlagt trafikkdata, innhenter og undersøker en rekke tekniske spor. Det er også en rekke vitneavhør som ennå må tas.

Har fått flere tips

Før helgen gikk politiet ut med en etterlysning av observasjoner og eventuelle videoopptak tatt i nærområdet til åstedet i Tostrups gate, fortrinnsvis i tidsrommet klokken 07.30 til 08.45.

– Vi har fått en god del tips. Alle er ikke gjennomgått, men det dreier seg blant annet om tips der det antakeligvis blir foretatt avhør. Vi ønsker flere tips dersom noen sitter på relevante opplysninger, sier Parnas.

Hun forklarer at politiet har dannet seg et greit bilde av bevegelsene til både siktede og avdøde Sørebø, men hun ønsker ikke å gå nærmere inn på det før 39-åringen har vært i avhør.

– Selve gjerningen har vi et forholdsvis klart bilde av. Det har vært vitner til hele eller deler av hendelsen, sier Parnas.

Langvarig konflikt

Allerede onsdag, samme dag som drapet skjedde, ble det kjent at siktede og Sørebø har vært i langvarig sivil konflikt knyttet til to eiendommer på Frogner. Før jul ble 39-åringen dømt til å betale henne 11,8 millioner kroner i erstatning, samt dekke saksomkostningene hennes på 900.000 kroner.

Les også

I denne villaen skulle siktede bygge bowlingbane og spaanlegg til drapsofferet

Konflikten er politiets hovedteori om motivet for drapshandlingen.

– Vi kommer til å grave dypere i konflikten, men nå er det viktigste å sikre spor som kan forsvinne, som overvåkningsmateriale og lignende, sier Parnas.

– Er det andre vitner enn siktede som kan belyse denne konflikten?

– Ja, det er det.

– Har dere snakket med dem?

– Vi kommer til å snakke med og har snakket med vitner som har kjennskap til dette, ja, svarer Parnas.

Kontakt før drapet

Fredag ble det kjent at Sørebø anmeldte den siktede 39-åringen for skadeverk i fjor sommer. Saken ble henlagt av kapasitetshensyn, men politiet har jobbet med å kartlegge kontakten mellom dem i tiden før drapet.

– Vi har begynt å danne oss et bilde av kontakten som har vært mellom dem, men det er ikke ting jeg kan gå inn før vi har fått muligheten til å snakke med siktede – dersom han lar oss få lov til det, sier Parnas.

Som siktet i en straffesak er det helt opp til 39-åringen selv om han ønsker å forklare seg. Det gjelder også hans nærmeste familie.

– På generelt grunnlag har nærmeste familie rett til å la seg frita fra avhør, men det er klart at vi ønsker å avhøre alle som er sentrale i saken. Jeg kan imidlertid ikke gå inn på hvem vi avhører eller ikke, før vi har fått avhørt siktede, sier Parnas avslutningsvis.

Les også

Dette er den drapssiktede mannen – dømt sammen med Young Guns-profiler som 19-åring

Kommentarer til denne saken