Politiet omtaler skyteepisoden mandag kveld i Nydalen som drapsforsøk, og etterforsker saken bredt. Tirsdag morgen i seks-tiden er det fremdeles ingen pågrepet.

Saken har veldig høy prioritet hos politiet, og vi har foreløpig en svært åpen etterforskning hvor vi ser på alle mulige hypoteser og etterforsker saken bredt. Det kommer vi til å fortsette med, sier politiadvokat Line Presthus til Avisa Oslo.

– Det fremstår ikke som tilfeldig, selv om vi ikke vet noe om bakgrunnen, sa innsatsleder Tore Barstad mandag kveld.

Poletiet har gjennom natten foretatt avhør av både fornærmede og vitner, men det er fremdeles for tidlig å si noe om bakgrunnen for hendelsen og de involverte, som bare skal dreie seg om to personer: Én ansatt på spisestedet og gjerningspersonen.

– Den beskrivelsen som politiet ga i natt opprettholdes og antatte gjerningsperson, men vi har ingen mistenkte per nå, sier Presthus.

Ifølge politiadvokaten har politiet i natt gjennomgått overvåkningsvideo fra stedet, avhørt vitner og foretatt alle alminnelige etterforskningsskritt som er vanlige i en slik sak.

– Vi har ikke så mye nytt å meddele på det nåværende tidspunktet. Det er langt på vei det samme som har vært redegjort på tidligere i natt, sier Presthus til AO klokken 06.15 tirsdag morgen.

Undersøker sammenheng med tidligere skyting

For under en uke siden ble to personer i 30- og 40-årene alvorlig skadet etter skyting på Nationaltheatret.

Tore Barstad, som ledet innsatsen på stedet etter skytingen mandag kveld, sa det var for tidlig å spekulere i om hendelsen kan sammenliknes med tidligere skyteepisoder.

– Så langt er dette en enkeltstående hendelse, og alle hypoteser står åpent, sa innsatslederen, ifølge NRK.

Innsatsleder Tore Barstad forteller.