– Det føles veldig bra. Vi har hatt en dialog en stund, men det er godt å være på plass, sier Fredrik Wisur Hansen til Avisa Oslo.

25-åringen er ansatt som Vålerengas nye talentspeider. I oktober bekreftet klubben til VG at de ønsker å bygge opp en speideravdeling etter et mislykket overgangsvindu i sommer.

– Jeg er ikke avgjørende for suksess, men jeg tror jeg kan bidra med et litt annet perspektiv på ting. Det er knallhard jobbing og dedikasjon som ligger i bunn, sier han.

– Drømmejobben

Hansen kommer fra samme rolle i Sarpsborg 08. Han har også jobbet for den danske storklubben FC København. Nå bor han på Torshov i Oslo.

Inngangen til yrket mange fotballelskere drømmer om å leve av, kom da han frivillig tilbydde å sende speiderrapporter til Sarpsborg 08-sjef Thomas Berntsen. Så har det bare ballet på seg.

25-åringen trekker frem kontinuerlig arbeid over tid og stor motivasjon som hans største styrker.

– Det er viljen til å jobbe fulltid uten å få fulltidsbetalt, og samtidig stå i motgang når man ikke får utløp ideene sine, som har tatt meg dit jeg er i dag, sier han.

– Mange tenker det er drømmejobben, men ideen er nok en større drømmejobb enn selve arbeidet. Man ofrer alle helger, som de fleste som er tidlig i 20-årene synes er gøy, sier han.

Vil treffe bedre på markedet

I sommer solgte Vålerenga Aron Dønnum og Kristoffer Klaesson til henholdsvis Standard Liège og Leeds United. Summen skal ha ligget på rundt 45 millioner kroner totalt.

Klubben hentet inn svensk-norske Albin Mörfelt og danske Nikolaj Thomsen. Midtbanespillerne er ikke blitt en umiddelbar suksess.

– Ja, det kan du godt si, svarte Fagermo på VGs spørsmål om en ny speider var en erkjennelse på at det ikke ble gjort en god nok jobb i forrige overgangsvindu.

Tidligere var Lars Tjærnås, nåværende Aftenposten-skribent og Viasat-ekspert, speider i klubben. Men i fjor valgte Vålerenga å avvikle stillingen. Nå ser de igjen et behov for en «scout». Her skal Hansen gjøre alt han kan for å hjelpe klubben til å treffe bedre på markedet. 25-åringen har særlig sin ekspertise på spillere fra det tidligere Jugoslavia.

Sportssjef i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, ser frem til samarbeidet.

– Vi har som mål å utvikle Oslo-gutter til å bli både nasjonale og internasjonale toppspillere, men må også innse at et lag ikke bare kan inneholde Oslo-gutter. Å ha kontroll på Stor-Oslo er bra, og det har Fredrik, men det er viktig å ha oversikt over resten av Norge og Skandinavia også. Det er noe han kan han bidra med, sier han til klubbens nettside.