Gå til sidens hovedinnhold

Forvirring rundt skolerevyens fremtid: – Jeg har gitt litt opp håpet, sier revysjef

Fredag ga Foss videregående skole beskjed om at Utdanningsetaten ba om at alle skolerevyer i Oslo skulle avlyses. Det viste seg å være feil. Nå etterspør revygruppen på skolen en avklaring.

Fredag meldte NTB at elever ved Foss videregående skole hadde mottatt et informasjonsskriv om at utdanningsadministrasjonen i Oslo ba om at alt revyarbeid ved de videregående skolene i kommunen avlyses.

– Vi ble ikke overrasket, omstendighetene tatt i betraktning, men vi syntes det var litt rart at ingen andre skoler hadde fått den samme beskjeden, forteller skolens revysjef Erik Daniel Aubert (18) til Avisa Oslo.

Les også

12.000 skoleelever i Oslo har nå kun hjemmeundervisning

Forvirrende feil

Og ganske riktig: Meldingen fra skolen viste seg å være feil.

– Den beskjeden var dessverre en misforståelse. Vi var litt raske til å legge ut fra en kilde jeg oppfattet som offisiell, men som ikke var det, skriver fungerende rektor Jan Ljøen på SMS til Avisa Oslo.

Aubert forteller at beskjeden føyde seg inn i en rekke av skuffelser for elevene på Foss:

– At revyen og russetiden er avlyst for oss, er bare to blant en rekke kameler vi har måttet svelge. Det er såpass mye som er kjipt nå, at man nesten ikke lar seg overraske. Vi vil veldig gjerne få til noe, men vi har jo ikke fått muligheten til å bli ferdige. Jeg skjønte jo risken ved å gå inn i et så stort prosjekt i fjor, men det er klart at for alle som hadde gleda seg til revyen, så var det en brå og tung overgang, sier han.

– Vi skulle gjerne hatt bedre kontakt

Skolerevyene har lang tradisjon og er et høydepunkt for mange videregående elever i Oslo.

– For veldig mange betyr revyen mye: Det er en stor del av det sosiale på skolen og jeg tror mange synes det er ekstremt tungt å ikke få gjennomføre som normalt. Det har vært veldig mye frem og tilbake dette året, og vi har flere ganger måtte sette prosjektet på pause, sier Aubert.

Les også

Kunnskapsministeren i koronakarantene etter smitteutbrudd i barnehage

Selv om situasjonen nå er mer uklar enn de fikk beskjed om fredag, sier han at revygruppen har gitt litt opp håpet om å kunne gjennomføre:

– Men vi skulle gjerne hatt bedre kontakt med Utdanningsetaten

Saken fortsetter under bildet.

Etterspør mer tydelighet

Aubert ler litt av feilen som ble gjort av skoleledelsen da infoskrivet ble sendt ut, men er ikke overrasket:

– Det er klart at det er en utrolig usikker tid, men jeg skulle gjerne sett litt mer tydelighet fra Utdanningsetaten. Sånn det er nå, utsetter vi hele tiden, og går rundt og venter, sier Aubert og legger til:

– Vi skulle gjerne hatt en bedre dialog med dem, slik at vi vet hva de vurderer.


Aubert tror ikke at det blir noe av den kjente og kjære revysesongen i Oslo i år:

– Helt ærlig, jeg har ingen håp for revyframtida i år. Det vi elever lurer på nå, er egentlig bare hvor mye skole vi faktisk kommer til å få før vi er ferdige på videregående, sier han.

Rektor tror ikke det blir revy

Fungerende rektor ved Foss videregående skole, Jan Ljøen, kjenner seg ikke igjen i at Utdanningsetaten har vært utydelige:

– Det er smittesituasjonen som er usikker, og jeg tenker at etaten er så tydelige de kan være uten å slokke alt håp om revy så lenge det er mulig, skriver han i SMS til Avisa Oslo.

Ljøen tror at sjansene for å kunne få til en revy er små, slik smitten er nå. Han vil imidlertid fortsette dialogen med elevene.

Ole Kristian Grønneng i Utdanningsetaten opplyser at de foreløpig ikke har stoppet skolerevyene:

– Alle skolene og revyaktørene må ivareta strengt smittevern, og all aktivitet skal være avklart med skolens ledelse, understreker han.

Les også

Folk strømmer til teststasjon: – Aldri vært mer pågang

Kommentarer til denne saken