Gå til sidens hovedinnhold

Forventer raskere gjenåpning av serveringsbransjen: – Kritisk

Regiondirektør i NHO Viken Oslo mener det er på høy tid at byrådet tilrettelegger mer for den hardt rammede serveringsbransjen. – Vi er redd vi mister arbeidsplasser, advarer hun.

Etter at pilene pekte i klart riktig retning mandag formiddag, med kun 12 nye registrerte smittetilfeller i Oslo, kunne byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fortelle at vi ligger godt an for ytterligere lettelser.

– Det vi i alle fall gleder oss over nå er lave smittetall. Antall innleggelser er lavt og vaksinasjonsgraden øker, så det ligger jo godt til rette for ytterligere lettelser og så får vi komme tilbake til detaljene rundt det ganske snart, sa Johansen til Avisa Oslo.

Les også

Har møter om koronatiltak: – Det ligger jo godt til rette for ytterligere lettelser

Det lave tallet skyldes ikke at færre tester seg, skriver NRK.

I tillegg lave smittetall, er det nå 32 innlagte på Helse Sørøst sykehus. Den 7. april var det 269 innlagte.

Byrådet har varslet pressekonferanse klokka 17:00 tirsdag 15. juni, og vil trolig komme med lettelser av koronarestriksjonene.

I den forbindelse forventer regiondirektør Nina Solli i NHO i Viken og Oslo at Johansen letter på situasjonen for restauranter og barer.

– Høysesong

Etter en rekke helger med festing i parkene, har utelivsbransjen reagert på at skjenkestopp klokka 22:00 kun virker mot sin hensikt.

– For mange av serverings- og utestedene er det kritisk. Vi er redd for at vi mister noen arbeidsplasser når restaurantene bare får servere til klokka 22.00 – ikke til klokka 24.00. En-meteren gjør at omsetningen er langt lavere enn normalt fordi det begrenser antall gjester allerede, sier Solli i NHO til Avisa Oslo.

Hun ønsker en raskere gjenåpning eller raskere innføring av nasjonale regler.

Les også

Tre supermosjonister avslører: Her er Oslos beste løpeturer

– Mange bedrifter er utålmodige nå. Skjenkestoppen siden november har rammet serveringsbransjen hardt. Det er nå bedriftene har høysesong. Derfor trenger de dette nå.

Byrådet i Oslo vil åpne for at det serveres alkohol til midnatt, erfarer VG. Ifølge avisas kilder avskaffes nesten alle de lokale koronatiltakene.

Strengt bedre enn stengt

I likhet med utelivsbransjen mener Solli at utvidet skjenketid og regulert servering er langt bedre enn slik situasjonen med ukontrollert festing i parkene er nå.

– Når man går over til alkoholservering fra klokka 03.00 nasjonalt må Oslo følge etter med det samme. At all alkohol skal serveres ved bordet er nå en nasjonal bestemmelse. Det betyr at man kan gå til en restaurant for alkoholservering, men ikke til en bar. I baren får man bare alkoholfritt. Denne nasjonale regelen må fjernes snarest, oppfordrer Solli.

Regionsdirektøren i NHO konkluderer med at strengt er langt bedre enn stengt.

Les også

Slik reagerer utelivsbransjen på disse bildene: – Håper virkelig at de tar til fornuft og åpner

Oslo kommune har allerede innført trinn 2 av gjenåpningsplanen, som blant annet innebar gjenåpning av treningssentre, restauranter og skjenkesteder. Trinn tre innebærer følgende:

  • Åpne offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter innendørs som ikke allerede er åpnet. Dette medfører åpning av blant annet bingohaller, bowlinghaller, spillehaller, lekeland m.m.
  • Ytterligere øke antallet for arrangementer utendørs og innendørs.
  • Forsiktig åpning for noe mer fysisk tilstedeværelse på jobb.
  • Ytterligere øke antallet på idretts- og fritidsaktiviteter utendørs.
  • Tilbake til en meters avstand hvis det også er den nasjonale anbefalingen.

Les også

Dritt lei av feststøy hver helg: – Det er som å bo ved siden av Roskilde-festivalen

Kommentarer til denne saken