Gå til sidens hovedinnhold

Forventer butikkåpninger, skjenkestart og at folk får komme tilbake på jobb

NHOs regiondirektør Nina Solli har store forhåpninger før revurderingen av koronatiltakene denne uka.

– Vi forventer at det kommer lettelser, som kan få folk tilbake i jobb.

Det sier NHO i Viken og Oslos regiondirektør Nina Solli til Avisa Oslo.

Uttalelsen kommer på et tidspunkt der Oslo over lengre tid har hatt synkende smittetrend og en mandag hvor kommunen meldte at det kun er registrert 66 nye koronasmittede siste døgn.

Samtidig er svært mange butikker stengt. Det samme gjelder utelivet. Når byrådet skal ta en ny vurdering av tiltakene denne uken, har Solli store forventninger til at det blir mulig å åpne igjen, dersom smittetallene fortsetter å synke.

– Dramatisk

– Mange har holdt butikken sin stengt lenge, det er dramatisk fordi det er levebrødet deres. Vi tror også at det kan gi økt mobilitet når folk kan dra over kommunegrensen og besøke sentre i Vestby og andre steder, sier regiondirektøren.

– Vi forventer også at skjenkestoppen oppheves, det er svært viktig for serverings- og utelivsbransjen, som egentlig har høysesong nå, fortsetter Solli.

– Veldig mange har vært permittert veldig lenge. Det er viktig at de kommer tilbake på jobb, og det er veldig krevende å være så lenge stengt. Derfor håper vi på lettelser og signaler om når det blir aktuelt å innføre de fem ulike gjenåpningsnivåene, understreker Nina Solli overfor Avisa Oslo.

NHO-regiondirektøren framhever også noe annet hun hennes organisasjon jobber med opp mot kommunen: Å sikre bedrifter som av ulike grunner ikke har kunnet søke om korona-kompensasjon mulighet til å få støtte.

– Det kan være bedrifter som gikk i underskudd i 2019, eller hadde store investeringer og dermed ikke kan søke på de eksisterende ordningene, sier Solli.

Byrådet har varslet at de tar en ny vurdering på tiltakene torsdag eller fredag denne uka.

Les også

Kjempesmell for Sats: Så mange medlemmer har forsvunnet

Kommentarer til denne saken