(Nettavisen) I starten av juni erfarte Nettavisen at den franske klubben Toulouse hadde lagt inn et bud på Vålerengas sisteskanse.

Søndag kveld meldte Nettavisen at Vålerenga hadde akseptert budet fra Toulouse på Haug etter en periode med forhandlinger.

Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson bekrefter til Nettavisen etter søndagens nederlag mot Odd at Haug blir solgt.

– Han drar. Det er done deal, sier han til Nettavisen.

24-åringen spilte dermed sin siste kamp for Vålerenga søndag. Etter planen reiser han til Frankrike i løpet av den nærmeste tiden for å fullføre overgangen.

– Det er synd å avslutte på den måten her. Jeg skulle gjerne vært med på å snu det på den siste halvdelen av sesongen, for jeg vet at vi kommer til å snu det, sier Haug til Nettavisen.

Keeperen ser imidlertid frem til å prøve seg i Frankrike.

– Det er et stort steg og et riktig steg. Det er en mulighet som jeg følte jeg ikke kunne si nei til, sier han om overgangen.

Jonsson forteller videre at de ikke har planer om å hente inn noen erstatter for Haug med det første. Unggutten Magnus Smelhus Sjøeng skal få tillit mellom stengene.

– Han skal få tid til å utvikle seg i ro og fred. At han får kjenne på det i noen kamper nå kommer til å være bra for utviklingen hans. Han kommer til å bli knallgod, sier Jonsson om 20-åringen.

Dette blir ikke første gang Haug spiller i utlandet. Målvakten har vært en del av akademiet til Manchester City, og var i 2017 på utlån i den spanske klubben Peralada.

Toulouse rykket opp til Ligue 1 sist sesong. Hvis alt går som planlagt, blir Haug den tredje nordmannen til å spille for den franske klubben. Ruben Gabrielsen var Toulouse-spiller fra 2020 til januar i år, mens Daniel Braathen var der fra 2008 til 2013.

Haug overtok plassen mellom stengene da Kristoffer Klaesson forlot Oslo-klubben til fordel for Leeds i fjor sommer.

Hvis Haug forsvinner, vil Vålerenga stå igjen med to unge og urutinerte keepere i Magnus Smelhus Sjøeng (20) og Storm Strand-Kolbjørnsen (18).

Neste uke går låneavtalene med Taofeek Ismaheel og Aron Dønnum ut. Begge ser etter alle solemerker ut til å forsvinne til henholdsvis franke Lorient og belgiske Standard Liège.

LES OGSÅ: