Den kaldeste vinteren på ti år kan se ut til å roe seg noe i disse dager. Tosifret temperatur med minus foran har blitt nærmere normen i Oslo de siste ukene.

Kaldt vær kombinert med massevis av sol har fristet horder av folk ut i marka og på islagte vann rundtom i hovedstaden. Det kan det være slutt på nå.

Snø

Om det er en god nyhet eller ikke er opp til den enkelte å avgjøre, men slutten på kuldeperioden ser uansett ut til å være et faktum. Men først blir det hvitt.

– Det vil komme en del snø onsdag, jevnt utover dagen. Det vil fortsette med overskyet og nedbør fram til fredag, forteller vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattø ved Meteorologisk institutt.

Gult varsel

Planlegger du å ferdes i trafikken mellom tirsdag kveld og onsdag kveld, kan det med andre ord være lurt å ta høyde for utfordrende kjøreforhold. Det er utsendt gult farevarsel for størsteparten av Østlandet inkludert Oslo, med hovedvekt vest for Oslofjorden.

#Østafjells. I tillegg er det ute eit farevarsel for snø i #Agder. Mest nedbør er venta i kyststripa. Ha snøskuffa klar! pic.twitter.com/2LdlDWYdQ1

– Meteorologene (@Meteorologene) February 16, 2021 ">Smartembed for

Mellom fem og femten centimeter snø er ventet å falle, ifølge Meteorologisk institutt. Det kan med andre ord være lurt å ha snøskuffa klar i hvert fall ut onsdag.

Rundt torsdag kan det se ut som at nedbøren begynner å snu, først ved de mest kystnære områdene. Fredag ser det ut til at nedbøren kommer i rennende form.

Tilløp til vår

Sludd og skyer til tross, et potensielt lyspunkt kan vente til helgen.

– På lørdag og søndag ser det ut til å bli mildvær, og temperaturen kan gå ytterligere opp. Med rundt fem grader i solveggen kan man søndag til og med oppleve tilløp til vårstemning, sier hun.

Sannsynlig

Varselet fram til helgen er det som på fagspråk kalles en samlet prognose, opplyser Skattø. Det betyr at det er ganske sikkert at værvarselet hun her beskriver slår til.

– Utover neste uke er det mer spredning i modellene, og større usikkerhet knyttet til hva som kommer til å skje. Det vil nok fremdeles være mildt utover uka, rundt nullpunktet. Men det er usikkert akkurat hvordan det legger seg, sier hun.

– Du får vente og se!