Gå til sidens hovedinnhold

Forsikringsselskapets råd til reiselystne nordmenn: – Vent til pandemien er på retur

– Bli hjemme til smittetallene går nedover, er rådet Tryg Forsikring gir reiselystne nordmenn.

– Hvis du ikke har bestilt flybillett ennå, så vent med å bestille reise til forholdene i Europa er blitt mer oversiktlige, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring til Nettavisen.

Han forteller om flere nordmenn på reise som nå opplever utfordringer i et Europa der flere land innfører strenge restriksjoner for å begrense smitten.

– Ikke planlegg utenlandsreise

Derfor går forsikringsselskapet tirsdag ut med en klar advarsel:

– De som tar sjansen på å reise ut av Norge nå, kan risikere at reisen blir avlyst eller sterkt begrenset på grunn av koronatiltak på reisemålet. Vi anbefaler at man ikke planlegger reiser til utlandet nå, men venter til pandemien er på retur, sier Irgens ifølge en pressemelding fra Tryg.

– Er denne advarselen i tråd med reiserådene fra Helsedirektoratet og Utenriksdepartementet eller går Tryg lenger?

– Dette er i tråd med rådet fra myndighetene. Hvis du ikke har bestilt reise ennå, så ber vi folk vente. Hvis du har bestilt, så sett deg godt inn i forholdene på reisemålet og vær forberedt på at regler kan endre seg på kort varsel, sier Irgens og legger til:

– Risikerer å tape alt

– Bakgrunnen for at vi sier dette er at hvis du rammes av nasjonale regler, så dekkes ikke det av reiseforsikringen. Du risikerer å stå der med betalt flybillett og hotell og tape alt, slik som i Østerrike nå der de har innført restriksjoner. Vi ser at land etter land nå innfører tiltak. Europa er episenteret i koronapandemien.

– Er det mange nordmenn som nå kommer i denne klemma?

– Vi har mye henvendelser blant annet om Østerrike og Latvia, der det er flere som må vente med å reise ut. De kommer seg jo ut, men de opplever en del komplikasjoner, sier Irgens til Nettavisen.

– Det er bare reiseråd utstedt av det norske utenriksdepartementet som gir grunnlag for avbestillingsdekning over reiseforsikringen, påpeker Irgens.

Forsikringen vil heller ikke dekke utgifter til eventuell karantene eller avlysing av arrangement på reisemålet som følge av koronatiltak.

Om du likevel reiser

Om du likevel reiser, er rådet å sette seg godt inn i de reglene som gjelder for reisemålet og være oppmerksom på at disse kan endre seg. Reiseforsikringen vil gjelde som normalt i land der UD ikke har utstedt reiseråd, også dersom man skulle trenge behandling for covid-19.

– På grunn av pandemien kan det være press på helsevesenet på populære turistmål. Undersøk gjerne forholdene på destinasjonen, og vær oppmerksom på at situasjonen kan endre seg på kort varsel, sier Irgens.

Tryg råder folk til å kjøpe billetter som kan refunderes eller bookes om, og ikke betale for hotell og leiebil på forhånd. Da reduserer man et økonomisk tap dersom reisen må avlyses.

Les også

Hyret ulovlig arbeidskraft for å renovere dødsbo – fikk 80.000 kroner i bot

Les også

Lene Ørbeck (57) utsatte BI-studiet, men må likevel betale for eksamen hun ikke tok

Les også

Q-melka kan forsvinne fra butikkhyllene for godt: – Det er krise

Kommentarer til denne saken