Gå til sidens hovedinnhold

Forrige gang skapte de trafikkaos. Torsdag slår de til igjen – med en ny vri

For snart ett år siden gikk aksjonsgruppen Extinction Rebellion på ski opp Hegdehaugsveien for å sette lys på klimaendringer. Torsdag skal de igjen slå til sentralt i Oslo.

Dette skal de gjøre for å demonstrere på vegne av aksjonister som 21. september i fjor ble arrestert og bøtelagt for å demonstrere mot Norges opphenting av olje og gas.

Les også

Gikk på ski opp Bogstadveien: Miljøaktivister frikjennes

Brev til Mæland

«Når vi nå demonstrerer mot den norske statens behandling av demonstrantene den 21. september, er det for å si klart ifra om hvilket alvorlig blindspor den norske regjeringen befinner seg på», skriver forfatter Erland Kiøsterud i et åpent brev til regjeringen.

«Demokratiet forutsetter en mangfoldig, levedyktig natur, frihet til å demonstrere, et rikt livsmiljø for menneskene, dyrene og plantene. Uten en levedyktig natur, uten et rikt livsmiljø, er grunnlaget for demokratiet borte. Uten en levedyktig natur har vi ikke noe å fordele. Uten en levedyktig natur er fellesskapet vårt truet», heter det videre i brevet.

Her ber han regjeringen om å bidra til å stanse gass- og oljeproduksjonen, men også om å frafalle de høye bøtene på 17.000 til 19.000 kroner til aksjonistene.

Les også

Nye sykkelveier utfordrer: – Vi ser ingen annen utvei enn å legge ned eller flytte

Frikjent

Avisa Oslo omtalte tidligere om de tre aktivistene som ble stoppet av politiet og bøtelagt under aksjonen på Hegdehaugsveien i fjor mars.

Anders Stai Fougner var blant disse. Til Avisa Oslo fortalte han at frifinnelsen føltes bra:

– Det er digg! Vi har mye bøter som skal dekkes i XR (Extinction Rebellion, red.anm.), og så har vi en bøtekasse. Nå kan den brukes på andre ting, så ja, vi er fornøyde.

Les også

Her leker barnehagebarna i mulig forurenset snødeponi

Kommentarer til denne saken