I perioden 2022–2024 skal det totalt investeres 250 millioner kroner i «Nye Tusenfryd».

Det overordnede grepet er at «Nye Tusenfryd» forvandles fra en tradisjonell fornøyelsespark til en temapark med nye og tydelig definerte soner, skriver Tusenfryd i en pressemelding.

Flere og heftige attraksjoner skal altså også bygges i fornøyelsesparken, som ligger omtrent 20 kilometer sør for Oslo sentrum.

Ny vannsklie

– Det vi kan avsløre av nyheter for 2022, er en ny vannsklie i tillegg til at vi åpner «The Dungeon» – en labyrint med skumle opplevelser hvor også skuespillere dukker opp for å virkelig få opp pulsen hos gjestene. I tillegg introduserer vi to helt nye temasoner, sier administrerende direktør Bjørn Håvard Solli.

Den første nye sonen heter «Route 66» som er bygget som en småby nettopp langs den legendariske «Route 66».

– Nyheter her er blant annet en ny radiobil-arena og motorsykkelkarusell for barn, en ny trafikkskole samt en utvidet og oppgradert «Rockburger» restaurant, heter det i pressemeldingen.

I den andre nye sonen bygges «Expedition Lost Kingdoms», et område hvor man begir seg ut på en eventyrlig oppdagelsesferd på ulike kontinenter. Her kommer det blant annet en helt ny berg-og-dal-bane for barn samt andre spennende opplevelser og aktiviteter gjestene kan ta del i.

Godt i gang

Første etappe av gigantprosjektet er allerede godt i gang, og innen sesongåpning 23. april har parken fått en oppgradering til 50 millioner kroner,

– Dette er en lenge planlagt og helhetlig forsterkning av både parken og tilbudet vårt.

Det er samtidig den største satsingen i vår 34-årige historie, sier Solli.

Hjørneleilighet i Egebergslottet solgt for nærmere to millioner over takst

Nå blir det dyrere å pusse opp