Det melder Oslo Frp i en pressemelding tirsdag morgen. Her fremkommer det at nominasjonskomiteen i fylkeslaget foreslår Christian Tybring-Gjedde som partiets toppkandidat i Oslo til høstens valg, fulgt at Jon Helgheim, Aina Stenersen og Maria Zähler.

Samtidig foreslås Peter N. Myhre som ny fylkesleder i Oslo Frp.

– Vi har fremmet en god og mangfoldig stortingsliste som vil kunne gjøre en god jobb for byen og landet. Vår fremste kvartett innehar både lang erfaring og nytt blod, og representerer en god bredde i saksinteresser og engasjement, sier Ketil Solvik-Olsen, leder av interimsstyret i Oslo Frp.

Siv Jensen trakk seg

Endringene i nominasjonskomiteen forslag til stortingsvalget skjer etter at Siv Jensen i forrige uke varslet at hun trekker seg som både partileder og stortingskandidat.

Både Tybring-Gjedde og Helgheim sitter på Stortinget i dag – sistnevnte for Buskerud. Aina Stenersen er bystyrerepresentant i Oslo, mens Maria Zähler «representerer en ny generasjon Frp-ere som vil være med å styre landet», heter det i pressemeldingen.

– Listeforslaget vårt har kandidater som representerer dyktige folk fra alle deler av byen. Erfaringene fra et rødgrønt byråd i Oslo minner oss om viktigheten av å sikre er sterkt Frp i Stortinget, og unngå en rødgrønn regjering for landet, sier Solvik-Olsen.

Møter i mars

I tillegg til Myhre som ny leder av Oslo Frp, foreslås Andreas Meeg-Bentzen og Karin Stål Woldseth som nestledere.

Dette er tre personer som har god erfaring fra Oslo Frp. Det gir en stabilitet og kontinuitet som vi mener fylkeslaget trenger nå. Samtidig foreslår vi at styret får flere unge representanter som kan bidra til fornyelse og ytterligere mangfold i arbeidet fremover. Det er veldig mange ressurspersoner i Oslo Frp, og vi kommer til å se mange av disse blomstre i tiden vi har foran oss, sier Solvik-Olsen.

Oslo Frp holder årsmøte 6. mars og nominasjonskomiteen påfølgende helg. Bydelslagene i Oslo Frp kan fremme motkandidater til stortingsvalgslisten innen 2. mars og til fylkesstyret innen 5. mars, fremkommer det av pressemeldingen.