Før jul ble 16-åringen dømt for drapsforsøk. Nå er han sammen med fem andre gutter tiltalt på nytt

I mai i fjor skal seks gutter ha slått løs på en gutt inne på Bunnpris på Bislett, før de dro ham med seg ut og fortsatte volden.

DEL

9. mai 2020 rundt klokken halv fem på ettermiddagen skal tre gutter i fellesskap ha slått en annen gutt i hode og på kroppen. Volden skal ha skjedd inne på Bunnpris på Bislett.

Guttene, som er i alderen 16 til 20 år, skal deretter ha dratt offeret ut av butikken. Han skal ha blitt holdt nede på bakken mens guttene sparket han flere ganger i hodet og mot kroppen.

Vannmelon i hodet

Ifølge tiltalen kastet de en vannmelon i hodet på gutten, og sparket han på nytt i hodet og kroppen før de løp fra stedet.

Én av de tiltalte, en 16 år gammel gutt, ble i desember dømt for drapsforsøk på en 18-åring på Veitvet. Sammen med sin eldre bror og to andre gutter, holdt de fast og knivstakk mannen i oktober 2019 – på grunn av «blikking».

16-åringen stakk mannen med en jaktkniv mens broren brukte en machete. Fornærmede fikk livstruende skader, men reddet livet da han klarte å løpe fra stedet og fikk rask helsehjelp.

To års fengsel

16-åringen ble dømt til to års fengsel for drapsforsøket. Hendelsen han nå er tiltalt for skjedde rundt et halvt år etter drapsforsøket. Han satt kun varetektsfengslet i noen uker etter knivstikkingen på Veitvet.

De seks guttene er tiltalt for grov kroppskrenkelse, og i tiltalen heter det at «det særlig legges vekt på at volden har hatt til følge sterk smerte, har karakter av mishandling og er begått av flere i fellesskap».

Guttene må møte i Oslo tingrett 8. mars, og det er satt av ni dager til rettssaken.

laster