Gå til sidens hovedinnhold

Følg Vålerenga i den historiske kampen mot Brøndby

Kan Vålerenga slå Brøndby og avansere til åttendedelsfinalen i Champions League? Se kampen fra klokken 15.00.

Vålerenga kvinner spiller torsdag ettermiddag en av klubbens viktigste kamper noensinne. På motsatt banehalvdel står danske Brøndby, og i potten ligger det en billett til åttendedelsfinalen i Champions League.

Aldri før har Oslo-klubben spilt i den gjeveste klubbturneringen i Europa. Nå har de mulighet til å bevise at de hører til i det gode selskap.

Kampen ser du her hos Avisa Oslo fra klokken 15.00 torsdag (trykk på lenken).

Kaos før kampen

Slik Avisa Oslo har omtalt tidligere, har det vært alt annet enn stille og fredfullt i kulissene før kampen. I utgangspunktet skulle Vålerenga ha møtt Brøndby i desember, men på grunn av smitte i danskenes tropp ble kampen utsatt til februar.

Da det muterte koronaviruset dukket opp i både Norge og Danmark kun uker før den nye spilledatoen, måtte man igjen se etter et annet sted for å spille kampen. Lenge så det ut til at en Syden-tur til Kypros skulle bli løsningen.

Men da man trodde man hadde kommet frem til en avklaring, tok saken en ny vending. I samråd med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) besluttet klubbene at det likevel var forsvarlig å arrangere kampen i Danmark.

Opprinnelig skulle kampen spilles over to oppgjør, men det ble senere besluttet at det kun skal spilles én kamp.

Les også

Vålerenga snur om historisk kamp: Syden-tur byttes ut med Danmark

Mangler flere viktige spillere

Vålerenga måtte registrere spillere til den opprinnelige kampdatoen i desember. Siden den gang har spillere som Sherida Spitse og Ajara Njoya forlatt klubben.

Det betyr likevel at de ikke har hatt mulighet til å registrere nyervervelsene Elise Thorsnes, Ylinn Tennebø, Amanda Andradóttir og Camilla Huseby, da det først er mulig å gjøre 25. februar.

Vålerenga la inn en søknad til UEFA om dispensasjon for å kunne ta inn de nye spillerne til denne kampen, men forespørselen ble avslått.

– Med hjelp fra NFF har vi forsøkt å få UEFA til å gjøre et unntak fra regelverket, denne spesielle situasjonen tatt i betraktning, men det gikk altså ikke. Det er naturligvis ikke optimalt, men vi har heldigvis 16 gode spillere som absolutt har mulighet til å sikre et avansement, har sportssjef Eli Landsem uttalt.

Kommentarer til denne saken