– Fremme på stedet er situasjonen rolig, men vi har avdekket at det høyst sannsynlig er avfyrt flere skudd i området, sa innsatsleder på stedet Erik Hestvik til Avisa Oslo natt til lørdag. Like før kl. 01.00 fikk politiet meldinger om smell på Grønland.

Lørdag morgen har saken fått en ny vending.

Ifølge krimvakta skal det ha blitt skutt flere skudd mot et utested på Grønland. Det skal også ha vært personer inne på serveringsstedet når hendelsen tok sted.

– Det var flaks at ingen ble skadd da det trolig ble skutt mot et serveringssted på Grønland natt til lørdag, sier Anders Johnsrud, krimleder i Oslo-politiet, til NRK.

Det var folk inne på stedet, og mange vitner.

Til Avisa Oslo sier Johnsrud at de har snakket med folk som var på puben.

– Det er mange vitner som vi har kontakt med. Nå har vi avsluttet den tekniske undersøkelsen, men det er mange etterforskningsskritt som gjenstår. Vi er fortsatt interessert i tips fra publikum. Heldigvis ble ingen skadd, og det er det viktigste.

Politiet har flere hypoteser om hva som kan være grunnen til skytingen.

– En av de er at det kan være et målrettet angrep, en del av en konflikt mellom kriminelle gjenger i Oslo. Det er en av mulighetene vi ser på. Det er naturlig å se slike hendelser i den sammenhengen, sier Johnsrud.

NRK meldte om dette først.

Trolig etter et håndvåpen

Bilder Avisa Oslo har tatt viser flere skader på fasaden til en pub på Grønland, som er etter skudd. Politiet tror at skuddskadene er fra et håndvåpen.

I fasaden kan man se spor etter det som ser ut som minst fire skader etter skudd, både på og ved vinduskarmen og på dørkarmen.

Ifølge politiet lørdag morgen, er det fremdeles ingen skadde mennesker eller pågrepne gjerningsmenn.

Politiet har opprettet etterforskning, og jobber med saken med materialet som er sikret.