Rundt klokka 12.30 i dag samlet mennesker seg i Botsparken for en markering etter nattens terrorhendelse.

«Vi gjør dette som individuelle mennesker som en enhet, og vi gjør det i solidaritet» Sa en av initiativtakerne før start.

i 14-tiden teller toget flere tusen personer.

Markeringen gikk samlet opp til London pub for å legge ned blomster.

Lørdag morgen ble det klart at Pride-feiringen i Oslo avlyses, etter anbefaling fra politiet.

Oslo Pride og FRI har tidligere gått ut med en oppfordring om å markere Pride «hjemme, i nabolagene og grendene sine».

Bydelene uttaler seg

– Det er helt uendelig trist at dette skjer i byen vår. Vi sender våre varmeste tanker til pårørende, venner og alle i det skeive miljøet, sier bydelsutvalgsleder i bydel Stovner, Rashid Nawaz.

– I dag er det mange som er redde, men dere skal vite at dere ikke er alene. Pride handler om kjærlighet, respekt og glede. Vi er mange som står sammen med dere nå og i tiden fremover, sier han videre.

Innlegget er publisert på bydelens Facebook-side.

«De alvorlige hendelsene i Oslo i natt setter spor i oss alle. Men nå er det desto viktigere å stå sammen mot hatet og hetsen. Selv om Pride arrangementet nå er avlyst etter råd fra politiet oppfordrer vi alle til å vise sin støtte på andre trygge måter. Oslo er en by for alle, der alle skal føle seg trygge uansett hvem man er eller hvem man elsker», skriver bydel Nordstrand.

Lederen av bydelsutvalget for Bjerke, Lars Erik Fuglesang, sier at «det er uvirkelig at dette skulle skje i en by hvor kjærligheten blomstret akkurat nå».

– Det er mange som er redde i dag, og dere skal vite at dere er ikke alene. For meg er Pride mangfold, kjærlighet og samhold, Jeg hadde gledet meg til å feire Pride sammen med gode venner, sånn ble det ikke. I dag overskygger nattens hendelser fremtidige Pride-festivaler, men vi vil ikke la oss stoppe. Ingen er fri før alle er fri. Å elske er en menneskerett.

– Vi i bydel Bjerke sender våre varmeste tanker til de pårørende, venner og alle i LHBTQ-miljøet, skriver Fuglesang i et innlegg.

Bydel Frogner har satt psykososial krisestab i dag og vil åpne bydelshuset med et kriseteam tilgjengelig for dem som trenger det.