Oslo-politiet melder at de antar mellom 2000 og 3000 mennesker deltok på demonstrasjonen utenfor Stortinget onsdag kveld.

Alt fra barn, gamle og russ deltar, forteller vår reporter på stedet.

De siste dagene har krigshandlingene eskalert i «verdens vanskeligste konflikt» mellom Israel og Palestina. Både Hamas og israelske myndigheter anklages for krigsforbrytelser.

Natt til 17. mai bombet israelske kampfly flere mål på Gazastripen. Ifølge VG er hittil 213 palestinere blitt drept, der 61 av disse er barn. 1442 er skadet.

Det er Palestinakomiteen i Norge, Palestinakomiteen i Oslo, LO i Oslo, Fellesutvalget for Palestina og Norsk Folkehjelp Palestinagruppa i Kristiania Lokallag som har invitert til markeringen.

«Vi demonstrerer mot de pågående angrepene mot palestinere på Gaza, i Sheik Jarrah, i Jerusalem og over hele det historiske Palestina. Vi krever at den norske regjeringen innfører sanksjoner mot Israel nå! Vi krever en stopp i bombingene! Vi krever at norske myndigheter stiller Israel til ansvar for brudd på folkeretten og menneskerettighetene!» skriver de selv på sitt Facebook-arrangement.

– Appeller fremføres og det går rolig for seg, skrev politiet på Twitter kl. 18.08.

Blant appellantene var leder Line Khateeb i Palestinakomiteen i Norge, Palestinas ambassadør i Norge Antoinette Sedin, den israelske BDS-aktivisten og tidligere kaptein i det israelske luftforsvaret Yonatan Shapira, AUFs Hoda Imad, leder Synnøve Kronen Snyen i Sosialistisk Ungdom, prost i Asker Tor Øystein Vaaland og Celestyna Hamad.

«Ingen barn bør våkne til lyden av bomber»

Tre av de oppmøte i demonstrasjonene var Ubah Yusuf (43), Sumeya Yusuf (20) og Selma Yusuf (10). Sumeya forteller at det var veldig viktig for henne å delta på dagens demonstrasjon.

– Vi er her på grunn av folkemordet som skjer i Palestina og Gaza, folk blir fordrevet vekk fra hjemmene sine, undertrykt og bombet. Det er en apartheidstat, hvor det skjer en etnisk rensing, og hvis jeg hadde vært i den situasjonen hadde jeg ønsket at noen andre i verden hadde stått opp for meg, sier hun tydelig.

– Det er veldig viktig for meg å være her, på grunn av undertrykkelsen som foregår. Når det skjer brudd på menneskerettighetene er ikke det noe verden kan se bort fra, forteller hun til Avisa Oslo.

– Hva synes du om oppmøtet i dag?

– Jeg er fornøyd med oppmøtet, men jeg skulle ønske at det var enda flere her for å vise sin støtte, sier Sumeya, som har et skilt hvor det står «stopp med folkemordet i Palestina» og «boikott Israel».

Ti år gamle Selma Yusuf var også med på demonstrasjonen for å vise sin støtte til Palestina, og på hennes skilt står det «ingen barn bør våkne til lyden av bomber».

Mor Ubah Yusuf (43) og barna Sumeya Yusuf (20) og Selma Yusuf (10) deltar på demonstrasjonen mot Israels angrep på Palestina.

– Når vi er tause gir vi et signal

Nazia Batool (46) er også på demonstrasjonen for å støtte «den uretten som skjer», forteller hun.

– Jeg jobber som lege og for å redde menneskeliv hver eneste dag. Derfor er det ekstra vondt for meg å se at et menneskeliv «er verdt så lite» der nede og at Norge ikke gjør noe. Når vi er tause gir vi et signal, sier hun til AO.

– Som enkeltindivid kan jeg ikke gjøre så mye annet enn å stå her og vise at jeg er imot at det blir begått urett mot en folkegruppe i så mange år. De lider hver eneste dag.

Videre sier hun at hun er skuffet over mediedekningen av konflikten.

– Det at vi vanligvis ikke hører så mye om dette i det norske nyhetsbildet gjør smerten vondere. Det er snakk om barn, sier Batool.

Hun er også skuffet over verdenssamfunnet som hun opplever er for stille om konflikten.

– Vi er ikke modige nok til å si hva som er rett og galt, man trenger ikke å være på en av sidene for å si hva som er rett og galt, heller.

Sperret gate

På grunn av ansamlingen av folk var Rosenkrantz' gate sperret av mellom Stortingsgata og Karl Johans gate, opplyser politiet. I Stortingsgata gikk trafikken som normalt.