SISTE: SAS-pilotenes streik er over etter 15 dager. Det ble kunngjort i rundt klokken 03.20, da SAS og pilotforeningene kunngjorde at de hadde kommet til enighet. De streikende pilotene vil gå på jobb igjen tirsdag, men det er ventet at det vil ta noen dager før SAS' flyginger går som normalt igjen, skriver NTB.

Norsk Flygerforbund opplyste tidligere mandag kveld til NRK at 450 SAS-piloter får jobben tilbake, men trakk senere denne opplysningen.

Det er ikke avklart hvor mange som får tilbake jobben, sier leder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund til NRK.

Flere medier meldte mandag kveld at det gikk mot en slutt på SAS-streiken, men SAS fastslo mandag kveld at meklingen fortsetter og at noen avtale ennå ikke er på plass. Denne avtalen kom derimot på plass natt til tirsdag.

Forvirring

Flere uttalelser gjengitt i ulike medier mandag kveld viste til at en avtale var på plass:

– En avtale er på plass, bekrefter leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Børsen.

Styreleder i SAS Carsten Dilling bekrefter til den svenske avisen Dagens Industri at de har landet en avtale.

– Vi har en avtale, og nå skal vi bare få de siste underskriftene på plass, sier Dilling til den svenske avisen Dagens Industri.

Det var danske TV 2 som først erfarte at det er enighet om en avtale. Også danske DR og NRK har senere erfart det samme.

SAS-pilotene og ledelsen i selskapet har sittet i mekling gjennom helgen og mandagen. Da de møttes mandag morgen var begge parter tydelige på at det haster å få til en avtale.