Politiet meldte om brannen på Ammerud klokken 19.40 tirsdag kveld.

– Det har vært en brann i en større boligblokk i Oslo, hvorav totalt tre oppganger ble evakuert. Det har vært mye røykutvikling innendørs, sier politiets innsatsleder Thomas Broberg til Avisa Oslo på stedet.

Brannen startet i en leilighet i blokkens andre etasje, men det skal ikke ha vært personer inne i den aktuelle leiligheten da brannen startet.

Ifølge vitner Avisa Oslo har snakket med skal det ha veltet tykk, sort røyk ut av vinduet i leiligheten som sto i brann.

Dramatiske scener

Ifølge politiet ble godt over hundre personer evakuert fra blokka.

– Vi har brukt veldig mye tid på å få kontroll på alle involverte i brannen, sier Broberg.

Flere vitner Avisa Oslo har snakket med forteller om dramatiske minutter mens brannen pågikk. Totalt sju personer er fraktet til legevakta. Noen skal ha pustet inn røyk, mens andre har pådratt seg fallskader i forbindelse med evakuering.

– Heldigvis, ut ifra hvordan situasjonen så ut da vi kom, ser det ut som det har gått relativt bra med de fleste. Det er ingen som er alvorlig skadet, sier innsatslederen til Broberg til Avisa Oslo.

Saken fortsetter under bildet.

Får ikke returnere til leiligheter

Brannvesenet meldte at de fikk slokket brannen rundt klokken 20.15.

– I forbindelse med brannen har det kommet en del røyk i trappeoppgangene og noen beboere har måttet bli i leilighetene sine. Trappeoppgangene skal nå være frie for røyk, opplyste brannvesenet på Twitter.

Den kraftige røyken skal ha spredt seg fra leiligheten i andre etasje og oppover i blokka.

Ifølge innsatsleder Broberg har beboere i to av blokkens oppganger fått returnere til sine leiligheter like før klokken 22. Beboerne i oppgangen tilknyttet leiligheten som brant, får ikke returnere til sine leiligheter tirsdag kveld.

– Vi jobber nå med å skaffe alternativt bosted til disse, sier han.

Se video fra brannen:

Ukjent brannårsak

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, men politiet understreker at åstedet vil bli undersøkt grundig de nærmeste dagene.

– Vi driver også med taktisk etterforskning med avhør av de involverte rundt leiligheten og vitner. Personene som har bodd i leiligheten blir også avhørt, sier Broberg.

Brannvesenet og politiet vil være til stede ved boligblokka utover natten for utlufting og videre etterforskning, opplyser innsatslederen.