Avgangene som er innstilt var de som skulle gått 13.40, 14.40 og 15.40. Det reduserer antall avganger fra tre til to ganger i timen.

– Det er beklagelig med innstillingene. Dette medfører absolutt lenger køer og mer ventetid, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Cathrine Myhren-Haugen.

Myhren-Haugen avkrefter at innstillingene gjelder hele dagen, som noen opplysninger tilsier.

Grunnen til innstillingene skal være på grunn av noen tekniske utfordringer i en av de elektriske ferjene.

– På en dag som dette i Oslo med god temperatur og sol, er det klart at det er mange som benytter seg av tilbudet. Køene vokser når vi må innstille noen avganger. Alle skal komme frem, men det gjelder å smøre seg med litt tålmodighet, fortsetter Myhren-Haugen.

Hatt utfordringer i månedsvis

Tidligere har Avisa Oslo skrevet om "fergekaoset" som har pågått i månedsvis. Med lange køer, lite kapasitet og travle morgener, er det flere som har sett seg lei.

– De siste månedene har vi absolutt hatt utfordringer med noen innstillinger, bekrefter Myhren-Haugen.

Ved inngangen til sommerferien, justerte dermed Ruter tilbudet, ved å redusere antall avganger fra fire til tre.

– Det vi er mest opptatt av er at de skal stole på tilbudet vi gir, og vi jobber på spreng for at folk kommer seg til øyene med vårt tilbud, sier kommunikasjonssjefen.

– Det går helt fint!

Ifølge Avisa Oslos reporter på stedet, ser det ut til å være god stemning i køene, tross innstilte avganger i 14.30-tiden.

– Ikke noe problem, sier Wenche og Oddbjørn Skarheim. De har ferie og god tid.

Joakim Gabrielsen var også en av dem som skulle ut på øybåtene da tre avganger ble innstilt. Han mener at litt fergekaos er å forvente:

– Det er jo såpass varmt ute i dag, og det er meldt regn neste uke. Det har jo ikke vært så mange dager å nyte.

Loreta Lorca står i køen sammen med barna Dominique Mino-Martinsen (9) og Matheo Mino-Martinsen (5).

De skal til Gressholmen og har stått i køen i rundt 20 minutter når de snakker med Avisa Oslo.

– Vi skulle gjerne fått litt mer informasjon. Et sted står det at ferga går om 20 minutter, et annet sted om en time. Ungene er utålmodige. Vi aner ikke når vi får kommet seg til Gressholmen, sier hun.