Ikke bare har Oslo brann- og redningsetat (OBRE) vært nødt til å hanskes med en skogbrann på Romsås lørdag, de har også vært nødt til å rykke ut til flere container- og grillbranner.

Til sammen har det tatt fyr i fire containere i Oslo lørdag, oppsummerer Eirik Sundt Fredriksen på 110-sentral i OBRE når Avisa Oslo snakker med ham litt før klokken 20.

18 oppdrag forrige helg

– Det skyldes ofte at det har blitt lagt noe varmt der. Vi har vært ute på en del slike oppdrag i dag. Det henger ofte sammen med at det er fint i været, sier Fredriksen.

Blant annet måtte brannvesenet i aksjon i Middelalderparken og Nordre gate på Grünerløkka.

– Det har vært en ganske travel vakt, oppsummerer Fredriksen.

Thor Oskar jogget i skogen – ble helt forfjamset da han hørte om brannen

Enn så lenge er det enda er stykke igjen til nivået på forrige helg. Fredag, lørdag og søndag måtte OBRE ut på til sammen 18 branner i søppelcontainere over hele byen – fra Bekkelaget, via Ljan til Hovedøya.

– Kostnader ved å reparere eller skifte ut ødelagte avfallscontainere, spesielt de nedgravde, er høy, sa Sigurd Folgerø Dalen, kommunikasjonssjef i brannvesenet, til Avisa Oslo på onsdag.

Farlig kombinasjon

Meteorologisk institutt har satt gult nivå på faren for skogbrann på grunn av det varme været. Det ser ikke ut til å stoppe søndag. Ifølge værmeldingstjenesten Yr er det ventet opptil 22 grader utpå ettermiddagen.

I den forbindelse har OBRE følgende råd til oslofolk som skal ut og nye sommeren:

– Det er viktig at man respekterer det generelle bålforbudet, spesielt nå som det er varmt og en del vind. Det betyr at dersom ilden kommer ut av kontroll, kan den spre seg veldig raskt, sier Eirik Sundt Fredriksen.

Han minner også om at dersom man skal bruke engangsgrill, skal den kun brukes på brannsikkert underlag.

– Man må også forsikre seg om at den er slokket og bruke egnet container – ikke vanlig restavfall, understreker Fredriksen.

Les også

Petter hadde drømmen klar. Så stoppet hjertet: – Hele verden sluknet for meg