Gå til sidens hovedinnhold

Flere butikker i hovedstaden åpner igjen: – Glad for å være tilbake på jobb

Oslo letter på koronatiltakene og onsdag åpner butikker og serveringssteder dørene igjen. Kjøpesentre må fortsatt holde stengt.

Kjøkkenbutikken Culina i Torggata er en av butikkene som åpner igjen etter at butikker og serveringssteder måtte stenge den 21. januar.

Fredrik Farnes-Hansen (32) er veldig fornøyd med at kommunen lar ham komme tilbake på jobb.

– Det er veldig deilig å åpne butikken igjen. Vi har sittet og ventet på det. Nå må vi gjøre det beste ut av smitteverntiltak og regulere mengden mennesker i butikken, sier Farnes-Hansen.

De ansatte i kjøkkenbutikken har ikke ligget på latsiden mens de har holdt stengt. De har brukt de siste to ukene på å forbedre butikklokalene.

– Vi har holdt på med noen prosjekter som ikke hører med ellers i arbeidsdagen når det er kunder på besøk. For eksempel har vi malt og bygget noen hyller. I tillegg har vi gjort noen forbedringer med tanke på å forhindre spredning av smitte til butikken åpner igjen, forteller han.

Farnes-Hansen håper kommunen lar butikkene holde åpent framover, men understreker at det bare gjelder hvis det er trygt. Han forteller at de har vært flinke og nøye med smitteverntiltak.

– Det viktigste for oss er at vi kan holde trygt åpent, og det føler vi at vi har kunnet gjøre med gode smitteverntiltak. Vi kommer til å fortsette med å begrense antall mennesker i butikken, køsystem, Antibac og munnbind, sier han.

Ventet på åpning

Richard Zheng (35) er den første kunden som entret butikken da Culina åpnet onsdag. Han driver restauranten Restaurant Selection i Bygdøy Allé 63. Han har ventet på at butikkene skulle åpne.

– Jeg er her for å kjøpe noen ting jeg trenger til en photoshoot til restauranten min i morgen. Jeg må finne de perfekte bollene med rett størrelse. I tillegg skal jeg kjøpe diverse produkter som jeg kan bruke i restauranten, forteller han.

Zhengs restaurant har i likhet med butikken Culina vært stengt siden 21. januar. Koronarestriksjonene har gjort at han det siste året har måttet endre konsept og fokusere mer på takeaway.

– Jeg åpner restauranten min igjen i morgen, og skal ha en photoshoot for å markedsføre den. Jeg håper det snart blir bedre, og at spisesteder får servere alkohol igjen. Her i Norge er det jo viktig for restaurantene å kunne servere alkohol til gjestene, sier Zheng.

Brukt tiden på skole

Også studenten Johanna Eggen (24) som jobber deltid i butikken TGR i Torggata synes det er en lettelse å være tilbake på jobb onsdag.

– Når alt har vært stengt så har jeg bare sittet hjemme. Jeg har fått gjort en del skole, så det er jo positivt. Men jeg merker at det er godt å komme meg litt ut av huset.

Eggen forteller at hun har vært innom butikken én gang etter at de stengte, det var for å ta imot varer som de ikke rakk å avbestille.

– Jeg har ikke vært permittert og vi hadde troen på at vi skulle få komme tilbake ganske snart, sier Eggen.

Hun er glad for at butikkene i byen åpner, så lenge det er mulig å overholde smitteverntiltakene.

Kommentarer til denne saken