Gå til sidens hovedinnhold

Flere anmeldt for brudd på smittevern i natt

Politiet har fått i underkant av 40 meldinger om støy i løpet av natten.

Natt til søndag har Oslopolitiet mottatt nærmere 40 meldinger om forstyrrelse av natteroen. Operasjonsleder Rune Hekkelstrand forteller til Avisa Oslo at det er et normalt antall, og at politiet har fulgt opp flere av henvendelsene.

Flere enn lov på besøk

– 40 er et relativt normalt antall henvendelser natt til søndag. Vi har prioritert ut fra den kapasiteten vi har hatt og hvordan naboene som har meldt ifra har reagert på støyen. Det har endt med at det har blitt opprettet anmeldelser på fire forhold der det var flere enn to personer på besøk, sier han.

Hekkelstrand forteller at det på disse stedene har vært alt fra fire til åtte besøkende, i tillegg til de som bodde i leilighetene.

På Twitter skriver operasjonslederen at da de rykket ut på en støymelding fra en leilighet på Majorstuen møtte de på fire besøkende i tillegg til tre beboere. Flere av de besøkende forsøkte å stikke av fra leiligheten da politiet kom inn. I dette tilfellet ble det opprettet sak på forholdet.

Les også

Politiet advarer mot utbredt trend: – Mobbing er ikke noe nytt. Den har bare fått en ny plattform

Frem til 15. april er det i Oslo kommune ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster i private hjem med flere enn to personer til stede utover egen husstand.

Egen husstand pluss to personer kan likevel ikke være flere enn ti. Det betyr at i store familier kan man ikke ha besøk dersom antallet til sammen da blir over ti. Dette gjelder tilsvarende i hager, bakgårder, uteplasser og lignende i tilknytning til private hjem.

Ansamlinger i parker

Det var en lang og fin vårdag lørdag, noe flere valgte å utnytte utover kvelden. Politiet var ved midnatt lørdag kveld på plass i flere parker og friområder der det var ansamlinger av mennesker for å forsikre at folk overholdt smittevernreglene.

– Vi har vært i Sofienbergparken, Frognerparken og på St. Hanshaugen og her har folk vært flinke til å holde avstand og følge reglene. Vi prøver å snakke med folk og informere om hva som gjelder, og vi opplever at de fleste synes det er positivt, sier Hekkelstrand.

– Hva sier folk når dere tar opp smittevern med dem?

– De som ikke løper på grunn av dårlig samvittighet lytter til det vi sier og er flinke til å ta det til seg.

Det er per nå ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster på offentlig sted der det er mer enn ti personer til stede. Det vil si tilfeller hvor det er avtalt at man skal møtes på offentlige steder som i parker, skogen, lekeplasser og lignende

Les også

Politiet om korona-dødsfallet: – Vi har foreløpig ikke mottatt noen anmeldelse

Brøt karanteneplikten

Ved 03.00-tiden natt til søndag fikk politiet melding fra en vekter på Aker Brygge som observerte mistenkelig aktivitet i området. Politiet rykket ut og skriver på Twitter at de etter hvert fikk kontroll på tre mistenkte.

En av disse skal ha kommet til landet i går og skulle dermed vært i karantene. Personen blir anmeldt for brudd på karanteneplikten. De to andre i følget ble bortvist fra området.

Alle som får reise til Norge, må i reisekarantene i inntil 10 døgn.

Kommentarer til denne saken