«Dette flagget kan ikke folk stjele. Da må de ha med seg gravemaskin», sa elevene etter at de var ferdige med å male en bakke ved Bøler skole torsdag.

Den siste tiden har skolen vært utsatt for flere flaggtyverier.

– Vi heiste regnbueflagget 1. juni, men da ansatte og elever kom på skolen 4. juni var flagget var borte. Noen må ha vært der i løpet av natten, for jeg var på skolen sent kvelden før, sier rektor Britt Bøymo og forklarer at metallklipsene som flaggene var festet til flagglina med, var ødelagt.

– Jeg er veldig opptatt av grunnleggende verdier som inkludering, mangfold, raushet, respekt og at alle skal få være den de er. Så dette ble en kampsak for meg. Dette fant jeg meg ikke i, sier rektoren engasjert.

Tok grep

Hun hang opp tre nye flagg, men heller ikke de fikk henge i fred.

– Da jeg var på skolen lørdag ved midnatt tenkte jeg: Dette går ikke. Hva kan vi gjøre? Jeg vurderte å feste flaggene på en måte som gjorde at de ville være vanskelige å ta ned, men så kom jeg på at vi kunne male hovednedkjøringa til skolegården i regnbuens farger, sier Bøymo.

Torsdag hjalp elevene til for å realisere ideen.

– Det er veldig mange barn på skolen som har vært opptatt av de stjålne flaggene og tenkt: Sånn kan vi ikke ha det. Vi vil at alle skal være velkommen på Bøler. Da elever fra niende- og tiendeklasse malte i dag kom mange barn fra 1. til 4. klasse opp for å heie. Mange fra ungdomsskolen kom også bort, sier Bøymo med et smil.

Positiv respons

Hun la ut bilde av regnbueverket på Facebook torsdag ettermiddag, og har allerede fått mange positive tilbakemeldinger.

– Dette er veldig, veldig stas. Det varmer ordentlig at folk har engasjert seg. Jeg la jo ut en status om at ett flagg var stjålet, og så ett til og så enda ett. Mange ble engasjert og gikk til innkjøp av Pride-flagg. Det synes jeg er veldig fint. Selv om vi lever i et stort lokalsamfunn er det mange som føler seg litt på siden av samfunnet, og uansett om det handler om etnisitet, religion, arbeidsuførhet eller hva det måtte være, skal vi motvirke utenforskap, slår Bøymo fast.