Ved 04-tiden natt til fredag meldte politiet på Twitter at de søkte etter flere gjerningspersoner som hadde ranet til seg en taxi.

– Vi har kontroll på taxien og fornærmede. Fornærmede har overfladiske sår og blir ivaretatt på legevakten, skriver de.

Hendelsen skal ha skjedd i Københavngata på Grünerløkka i Oslo ved 02.30-tiden.

Søkte etter gjerningsmennene

Politiet jobbet parallelt med etterretning samtidig som det ble søkt aktivt etter gjerningspersonene i timene etter ranet. Det ble blant annet brukt hunder og helikopter i søket.

Like etter klokken 04.00 melder politiet at de avslutter aktive søk, og at taxien blir tauet inn. Den ble funnet i Tøyenparken, ifølge VG.

Til Avisa Oslo forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth fredag morgen at fire personer er pågrepet etter ranet.

– Saken er over i etterforskningssporet nå, sier han.

– Teknisk og taktisk etterforskning gjorde at politiet tok seg inn i en leilighet i morgentimene. Der var det fire personer til stede, og disse er pågrepet. De er på vei til arresten nå og vil bli avhørt, sier han.

Operasjonslederen forteller at de fire personene er menn. Én av dem er i slutten av tenårene mens de tre andre er i starten av 20-åra.

Truet med våpen

Til NTB opplyste operasjonsleder Line Skott natt til fredag at taxisjåføren skal ha blitt ranet med våpen.

– Drosjesjåføren, som nå er på legevakten, har forklart til oss at han ble truet, ransmennene viste fram håndvåpen og en kniv, og han ble fraranet både telefon og bil.

– Sjåføren ble utsatt for vold og er veldig preget etter hendelsen. Han blir nå ivaretatt på legevakten, sier operasjonslederen ved 04-tiden fredag morgen.

– Eskalerte

Sjåføren har forklart at han først plukket opp én passasjer. Etter en stund kom det flere personer til stedet, og da eskalerte situasjonen.

– Vi jobber nå med etterretning og elektroniske spor og videoovervåking, sier Skott.