Vinteren i Oslo år var den kaldeste på ti år. Selv om det værmessig går mot lysere tider, kan det samme ikke sies om situasjonen for osloboere.

Etter lovnader om en kontrollert gjenåpning av hovedstaden, talte smittetallene sin sak: Oslo stenges så å si helt ned.

Igjen.

Å bli permittert, å føle at man råtner på hjemmekontor på 12. måned, å ikke kunne gi sin beste venn en klem – pandemien har sett ulik ut for alle, men de fleste synes den har brakt med seg triste konsekvenser, også når man ser forbi sykdomstilfeller og dødsfall knyttet til viruset.

– Veldig trist

Én av dem som har kjent på savnet over alt som en gang var, er Sara Reggianini (31).

For fem år siden kom hun til Oslo for første gang, og stormforelsket seg i byen.

– Jeg har reist mye rundt i Europa, men Oslo er den eneste byen jeg har opplevd at har alt. I tillegg til alt bylivet har å tilby, har man skogen og sjøen like ved, forteller italieneren til Avisa Oslo.

Da Avisa Oslo i helgen ba om at leserne skulle sende inn bilder av folketomme gater, fikk Reggianini nok.

Bildeserie

Folketomme Oslo – send oss dine bilder

«Dette er veldig trist og vi trenger det ikke akkurat nå. Spre litt positivitet, ikke sånne bilder som ødelegger humøret. Jeg fikk angst å se på disse bildene», kommenterte hun på Facebook-innlegget.

– Hver gang jeg drar til Oslo sentrum, føler jeg meg så trist. Alt er stengt, og det er ikke noe sted å gå, forteller hun i ettertid til Avisa Oslo.

Digital undervisning

Reggianini er student og bor på Ellingsrud. Lenge har hun hatt digital undervisning, som så mange andre.

– Jeg sitter hjemme mesteparten av tiden, jeg får ikke treffe vennene mine og jeg kan se langt etter å dra på museer og biblioteker, som jeg elsker å gjøre. Det er kjipt. Jeg prøver å bruke skogen og naturen så mye jeg kan, forteller hun.

– Hvis jeg i tillegg til å ha det kjipt må se på bilder av folketomme gater i Oslo, føler jeg meg enda mer deprimert enn det jeg allerede føler meg. Derfor tror jeg det er bedre å dele fine bilder av byen med sol og turer i grønne skoger.

Å dokumentere virkeligheten slik den er nå er viktig for ettertiden, men det er også viktig å spre glede i en ellers tung tid.

Avisa Oslo tok derfor Reggianini på ordet, med ønsker om å bidra til å spre glede – og håp:

  • Se hennes sommerbilder – i tillegg til et utvalg av bilder fra redaksjonen i Avisa Oslo – i bildeserien øverst i saken.

Bildeserie

Fikk du med deg den spektakulære Oslo-himmelen?