Alle nødetatene rykket ut til hendelsen klokken 12.55, og skolen ble umiddelbart evakuert.

Situasjonen ble imidlertid raskt avklart da det viste seg at det var fyrverkeri som var blitt satt av.

– Flere smell ble hørt, og saken ble håndtert fra vår side som en Plivo-hendelse (pågående livstruende vold, journ.anm), sier operasjonsleder Christian Krohn-Engseth.

Ifølge Avisa Oslos opplysninger ble fyrverkeriet skutt opp inne i fojaeen på skolen, og det er skader i takkonstruksjoner. Når AO er på skolen i 13.30-tiden er politiet fortsatt til stede.

– Vi er fortsatt på stedet med noen patruljer og jobber med vitneavhør samt innhenting av videoopptak, opplyser de på Twitter.

Oppretter sak

Halvannen time etter hendelsen opplyser operasjonsleder Krohn-Engeseth at det opprettes en straffesak på forholdet.

– Vi ser alvorlig på en sånn situasjon. Motivet til den eller de som har gjort det skal ikke jeg begi meg ut på, men det medfører store ressurser for etatene som må rykke ut, sier han.

Han legger til at det er for tidlig å si noe om hvem som står bak, men at politiet jobber på stedet med avhør av vitner, samt innhenting av videoovervåkning.

– Bombelyder

Umaer Ali (16) sier til Avisa Oslo at han hørte hva som skjedde, men at han ikke så hvem som sto bak fyrverkeriet.

– Det var noen som kastet det, også kom det bombelyder, forklarer han.

En elev ved skolen forteller til avisen at rundt klokken 13.30 skal et fyrverkeribatteri med ti skudd blitt plassert på broen inne på skolen. Etter å ha tent på løp de som sto bak og brannalarmen ble avfyrt.

– Det skjedde i går også. Folk tror det er gøy, men jeg synes ikke det er greit. For en uke siden var det noen som tente på søppel på doen. Politiet var her i går også, men det er flere biler her i dag, sier eleven som ønsker å være anonym.

Flere hendelser

Rektor Erlend Skåltveit bekrefter at de har hatt lignende hendelser tidligere denne uken.

– Vi hadde en lignende hendelse i går, og ser de to sakene i sammenheng. Politiet er godt informert og vi forventer at dette blir fulgt opp, sier han.

På spørsmål om hvordan ledelse og elever reagerer på slike hendelser sier han at de nå samarbeider med politiet om hvordan de kan trygge elever, ansatte og foresatte.

– For oss er det viktig at elevene på skolen skal føle seg trygge. Vi vet at det er noen som har tent på fyrverkeri inne på skolen, og jobber med å forhindre slike episoder, sier han.