Det var i mai i fjor det ble kjent at Bislett stadion hadde endret skiltene på fasaden. Det gullbelagte skiltet fra 2005 var byttet ut med en skrifttype som skulle være en del av «Oslos nye visuelle identitet».

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og det ble raskt besluttet at Oslo kommune kom til å endre designet igjen.

Nå er fasaden blitt oppdatert. Den mørke skriftfargen er beholdt, men man har valgt å gå for kun store bokstaver denne gangen.

– Vi tok på alvor de innspillene som kom. Så har vi gjort en endring på bakgrunn av det. Dette er den nye Oslo-fonten som ligger i designerprofilen til Oslo kommune som er tilpasset stedet, sier byantikvar Janne Wilberg til Avisa Oslo.

Saken fortsetter under bildet.


Sterke reaksjoner

Aftenposten var en av mange medier som omtalte den massive kritikken av skiltene i fjor. Nestleder i Oslo Venstre Haakon Riekeles var blant dem som engasjerte seg.

– Det er nedslående at de velger å ødelegge totaluttrykket til Bislett stadion på denne måten, sa han til avisen den gangen.

Han er langt mer tilfreds med det nye designet denne gangen, men skulle helst sett at de tradisjonelle skiltene ble beholdt.

– Det er synd at de ikke heller tilbakeførte de opprinnelige skiltene. De ble jo tegnet av arkitekten til å passe til stadion. Både fargen og skrifttypen passet bedre, sier Riekeles til Avisa Oslo.

– Når det er sagt ser de nyeste skiltene bedre ut enn de forrige. Kommunen må lære av denne fasadefadesen, og la spesielle bygg som Bislett stadion beholde sitt særpreg.

Saken fortsetter under bildet.

Tar vare på tradisjonene

Skiltene kom på plass i desember i fjor, men kommunen har inntrykket av at folk flest ikke har fått med seg endringen.

Det har hele tiden vært viktig for kommunen å gi et Bislett stadion et uttrykk tilpasset byggets arkitektur og historie. I dette arbeidet har de fått anbefalinger fra Byantikvaren.

– Vi hadde akseptert det nye designprogrammet, men vi så også at dette ikke ble helt godt. Vi ble glad for at folk tok opp denne saken, sier Wilberg.

Nå er hun og kollegene langt mer fornøyd med resultatet.

– Byantikvaren har vært sterkt involvert i arbeidet. Vi stiller oss bak det valget som nå er gjort. Vi var opptatt av at det skulle være store bokstaver. Det er det som er den historiske tradisjonen, ikke bare på Bislett, men også på andre kommunale arenaer. Så ønsket vi noe som var mer i samsvar med den opprinnelige skiltingen som i sin tid var på Bislett stadion, forteller Wilberg.