«Den dyreste matbiten ever».

Det skriver Tony Burner fra Drammen på Facebook etter å ha besøkt Munchmuseet mandag.

Den aktuelle matbiten er en croissant med ost og skinke. Prislappen er 125 kroner. Samtidig koster et smørbrød med roastbiff 185 kroner, mens en focaccia med mozzarella og pesto koster det samme som croissanten.

Prisnivået får drammenseren Burner og flere andre i hans kommentarfelt til å reagere.

– Det er den dyreste croissanten vi har sett. Det er sjokkerende. Uansett hvor sulten man er, kjøper man ikke den. Det smaker jo ikke så godt med den prislappen, sier han da Avisa Oslo tar kontakt.

– Vi så også et browniestykke til 90 kroner. Men kaffen kostet 42 kroner. Det er litt mer enn andre steder, men det går an, tilføyer Burner.

Likte museet

Drammenseren, som for øvrig sitter i Drammens kommunestyre for SV, understreker at han og reisefølget likte museet veldig godt.

– Det er fantastisk, sier Burner, som imidlertid omtaler museets kafé som dårlig og overpriset.

Dette også i sammenligning med tilbudet ved en rekke andre museer rundt om i landet, påpeker Burner og framhever Norsk Fiskeværsmuseum, Petter Dass-museet og Lofoten tørrfiskmuseum, som han selv besøkte tidligere i år.

– Kafeen på Munchmuseet er så overpriset at det er en skam for Oslo. Når en kommer hit som turist, skjønner man at ting gjerne koster mer i Norge, men ikke at det koster mye. Jeg tror de hadde solgt mer og skapt en bedre opplevelse om de hadde satt ned prisnivået, mener Tony Burner.

– Du må se på hva du får

Niklas Granlund, daglig leder i Muma som har de to serveringsstedene på Munchmuseet, mener at man må tenke på innholdet i det man får servert.

– Du må se litt på hva du får. Du får ikke helt det samme når du kjøper en croissant på 7/11. Den har smør fra Rørosmeieriet, grotteost fra Hitra og Stavangerskinke fra Idsøe, så man får topp råvarer, sier han.

Videre mener Granlund at det er en rettferdig pris for «kvalitetsmat som er produsert i Norge fra norske bønder og småprodusenter».

– Så er det selvsagt en konsekvens at våre kostnader har økt voldsomt, spesielt lønninger, strøm, transport og avfallshåndtering. Det aller viktigste er at vi betaler våre ansatte en lønn som de kan leve av. Alle våre ansatte tjener tariff eller godt over tariff, sier han.

Granlund legger til at de også driver en restaurant en heistur opp fra kafeen.

– Den har betydelig mer varm mat både til lunsj og middag, og alle er hjertelig velkomne opp dit.

LES OGSÅ: