– Det var fantastisk. Der er vi alene i Norge, sier Dag-Eilev Fagermo til Avisa Oslo.

Vålerenga-treneren snakker om rammen som møtte Vålerenga-spillerne i årets første hjemmekamp. De 6.680 fremmøtte sto for et enormt desibelnivå da spillerne gikk inn på banen.

– Vi må bygge videre på at vi har sånne supportere. På en palmesøndag, og ikke minst at det er Manchester City mot Liverpool samtidig, er veldig imponerende. Det er moro, forteller treneren.

– Det var gåsehud da man kom ut, legger han til.

– Norges beste

I fjor fikk Vålerengas supportergruppering Klanen, som står på den ene kortsiden, installert et nytt oppheng for tifoer. En tifo er et tribunearrangement, gjerne utført av supportere, som tas frem for å lage en spesiell ramme før en kamp.

Det som møtte spillerne da de endret banen var en svær Vålerenga-logo og 1913-emblemet, året da klubben ble stiftet.

– Det var utrolig deilig. Vi får ekstra motivasjon av gutta som er på stadion. De beviste også mot Molde sist at de er Norges beste supportere. Det fikk vi igjen beviset på i dag. Det er deilig å ha dem i ryggen, sier Ivan Näsberg, Vålerengas midtstopper.

Borte mot Molde forrige helg hadde flere hundre VIF-supportere møtt opp for å støtte laget i serieåpningen.

Petter Strand, Vålerengas nysignering, spilte sin første offisielle hjemmekamp for sesongen. Han synes også rammen var spesiell.

– Det var så gøy det, det var ordentlig trøkk fra tribunen, sier Strand.

Slet til tross for pangstart

Vålerenga vant til slutt oppgjøret 2-1, men det kunne fort ha gått skeis mot slutten. Haugesund kom til flere feite muligheter på tampen av oppgjøret.

Vidar Örn Kjartansson sendte Vålerenga i føringen med to mål i løpet av de første fire minuttene. Like før pause svarte Haugesund etter en glipp av Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen.

Vålerenga møter regjerende mester Bodø/Glimt i neste seriekamp. Den spilles kommende mandag 18. april.

LES OGSÅ: