Treningskjeden Sats opplever sterk vekst til tross for at treningssentrene er blitt rammet av restriksjoner de siste månedene. En fersk rapport over 4. kvartal i 2021, viser at medlemmene strømmet til Sats-sentrene i Norden.

Medlemsbasen vokste med 16.000 medlemmer. Vanligvis opplever kjeden en relativt flat medlemsutvikling på denne tiden av året. Samtidig var perioden mellom oktober og desember tidvis preget av antallsbegrensninger og forbud mot gruppetreninger.

– Vi gikk dermed ut av 2021 etter nesten to år med pandemi med samme medlemsbase som vi hadde ut av 2019. Det er vi stolte av! Dette til tross for at vi ble underlagt restriksjoner med sterkt redusert kapasitet, spesielt på gruppetimer, sier Sondre Gravir, administrerende direktør i Sats i en pressemelding.

Ser umiddelbar effekt

Medlemshoppet er fordelt på sentrene i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Veksten på sentrene her til lands lå på rundt 4000 medlemmer.

Sats er utvilsomt den ledende treningsaktøren i Oslo. I dag har kjeden over 60 treningssentre i Stor-Oslo. Det totale medlemstallet i Norge ligger i dag på 302.000 medlemmer.

– Nå når restriksjonene løftes ser vi en umiddelbar positiv effekt på både besøk og salg. Selv under strenge restriksjonene har vi de siste månedene hatt flere besøk i studio enn før pandemien. Kundetilfredsheten blant medlemmene våre er også svært høy, og enda høyere enn den var før pandemien, sier Gravir.

Skal åpne flere sentre

De samlede inntektene til Sats for de norske sentrene lå på 464 millioner kroner i 4. kvartal. Det er en økning på 42 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Sats peker på en høyere medlemsbase og lavere antall fryste abonnementer som bakgrunnen for den store økningen. Resultatet i kvartalet lå derfor på seks millioner kroner blant sentrene i Norge.

Sats har også fremover ambisiøse vekstplaner. De åpnet 29 sentre gjennom 2020 og 2021. I løpet av 2022 og 2023 ønsker man å øke med ytterligere 15 sentre.

Avisa Oslo skrev nylig at Sats tar over lokalene til Ila Gym i Waldemar Thranes gate. Her vil Sats åpne et nytt senter i løpet av våren.

LES OGSÅ: