Gå til sidens hovedinnhold

Feilen rettet – Oslo S var stengt for all trafikk

Oslo S og Nationaltheatret var stengt i morgentimene tirsdag.

I rundt 40 minutter var Oslo S stengt for all trafikk tirsdag morgen. En jordfeil sørget for at ingen tog fikk kjørt inn på stasjonen, hvor all togtrafikk i Oslo-området passerer. Også Nationaltheatret stasjon var stengt.

– Nationaltheatret - Oslo S er åpnet for trafikk etter jordfeil. Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Bane Nor på Twitter klokken 09.09.

Jordfeilen ble rettet cirka klokken 12.00. Du må fortsatt beregne forsinkelser og innstillinger utover dagen, skriver Bane Nor.

Feilen oppsto klokken 08.25.

– Det er forsinkelser og innstillinger på grunn av jordfeil på Oslo S. Vi jobber med å rette feilen men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skev Bane Nor i en trafikkmelding tirsdag morgen.

Pressevakt Britt-Johanne Wang bekreftet feilen.

– Den påvirker alle tog. Akkurat nå går det ingen tog gjennom Oslo S. Det er en stor og krevende letejobb for å finne feilen. Vi har foreløpig ingen prognose for når det kan være rettet, sa hun til Avisa Oslo klokken 08.45 tirsdag morgen.

Sto stille i over en time

Tom Darum var en av dem som sto bom fast på toget tirsdag morgen. Han skulle vært på jobb for lenge siden da han snakket med Østlandets Blad.

– Vi har stått stille i over en time, og jeg skulle i likhet med alle andre her gjerne vært på jobben nå, sier han til avisen.

Toget har stoppet rett før perrongen på Oslo S. De har med andre ord i utgangspunktet ankommet hovedstaden, men får ikke gå av toget før det har forflyttet seg helt bort til perrongen.

– Dette kommer til å ta tid, tror Darum. Han sier at han kommer med toget fra Halden, og at det i dag er lite folk på det.

– Heldigvis.

Darum forteller at passasjerene på toget ikke har fått noe beskjed om hvor lang tid dette kan ta.

Sto fast i Romerikesporten

Dette fikk naturlig nok store konsekvenser for Vy, som kjører togene i stor-Oslo.

– Det er så vondt som at all trafikk rundt Oslo S står for øyeblikket, sier pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i Vy til Avisa Oslo.

Han fortalte at selskapet jobbet med å organisere alternativ transport, men at det var en svært omfattende jobb. I tillegg var det noen tog som sto slik at man ikke fikk tømt dem for passasjerer.

For eksempel sto et tog ved Bekkelaget, hvor det ikke er noen plattform passasjerene kan gå av på.

– Jeg håper at Bane Nor får orden på sakene sine, sa Lundeby.

AO-journalist Rune Bernhus satt dønn fast i Romeriksporten på vei til Oslo fra Lillestrøm.

– Nå opplyser de at absolutt alle tog i Oslo-området rammes av en feil, sa han.

Vi oppdaterer saken.

Kommentarer til denne saken