– Vi tenker på han hver eneste dag, sier Yogathas Rasmanikcam til Avisa Oslo.

17. desember 2020 opplevde de alle foreldres mareritt. Den yngste sønnen gikk ut døren, og kom aldri hjem igjen. Hjemme lå julegaven klar. Han skulle bare en kort tur ut med kompisene denne kvelden.

Idet han var på vei å krysse veien, ble 13 år gamle Dhenujen Yogathas påkjørt i Maria Dehlis vei på Haugenstua. Han ble dratt bortover veien rundt 40 meter, og ble liggende i motsatt kjørefelt hvor han ble påkjørt av en ny bil.

Dagen etter døde han på Ullevål som følge av skadene.

Les hele intervjuet med familien her: Dhenujen (13) skulle bare ut en tur med kompisene, men kom aldri hjem igjen

Møter i rettsaken

Nå er en 32 år gammel mann fra Oslo tiltalt for uaktsomt drap. Han er tiltalt for å ha forlatt ulykkesstedet uten å ha meldt fra om påkjørselen – og for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Ifølge tiltalen var han påvirket av GHB og THC på tidspunktet da han kjørte på Dhenujen.

– Han har erkjent straffskyld for noen av postene, men ikke for hovedposten som omhandler uaktsomt drap. Han erkjenner å ha kjørt på gutten, men har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier forsvarer Harald Fjeldstad.

For foreldrene til 13-åringen, har ventetiden fra desember 2020 vært lang.

– Det er veldig bra at det endelig er tatt ut tiltale. Vi er glade for at han også er tiltalt for å ha stukket av fra åstedet uten å hjelpe, sier Rasmanikcam.


Både han og kona er forbedret på at rettsaken blir tøff. Saken er ennå ikke berammet i Oslo tingrett.

– Det blir vanskelig, men vi må være der. Det kan hende at vi blir opprørte, men vi skal forsøke å være tålmodige.

Dhenujen varderes yngste sønn. Da Avisa Oslo besøkte familien i fjor høst beskrev moren Vijitha 13-åringen på følgende vis:

– Han var en veldig snill og omtenksom gutt, og spredte kjærlighet og glede til alle rundt seg. Han hadde veldig mange venner og likte å være med både yngre og eldre. Han var en ivrig gutt som likte å gjøre nye ting hele tiden.

– Borte for alltid

Selv om de gruer seg til å møte den tiltale i retten, synes Rasmanikcam rettsaken blir viktig. Han vil gjerne fortelle retten hvordan det er å bli frarøvet et barn på denne måten.

– Vårt barn skal være det siste barnet som blir drept på denne brutale måten. Vi ønsker ikke at andre foreldre skal oppleve det vi har gått igjennom.

Mannen er tidligere straffedømt for ruspåvirket kjøring. Ifølge tiltalen skal han også 8. desember 2020, altså ni dager før dødsulykken, ha kjørt i bil på Høybråten påvirket av GHB og THC.

– Vi mener han bør få den strengeste straffen, slik at andre sjåfører tenker seg om før de kjører i ruspåvirket tilstand.

Samtidig ser de ser frem til å legge saken bak seg, selv om de for alltid vil sitte igjen med en stor sorg.

Vår tilstand vil uansett ikke endre seg. Dhenujen kommer ikke tilbake. At han er borte er et faktum, og det vil påvirke og berøre oss hver dag, sier faren.