Der noen ser utfordringer, ser andre muligheter. Stolt Trening i Bydel Stovner velger nå å satse seg ut av koronakrisen. Ved utgangen av 2021 vil et nytt treningssenter på tre etasjer stå klart.

– Jeg har ingen tro på å spare seg ut av en krise. Det alle treningssentre trenger etter åpning, er rask vekst. Med et helt fantastisk nytt senter legger vi forholdene til rette for det, sier styreleder Line Norum.

Stolt Trening har i dag to sentre – på Stovner Senter og Rommen. Disse blir nå slått sammen til ett flaggskip i bydelen. Senteret på Stovner Senter vil bli bygget om, pusset opp og kraftig utvidet.

Frem til åpningen fortsetter driften av de to sentrene som vanlig, så snart Oslo kommune tillater det.

Har du tips til saker om trening i Oslo? Kontakt Avisa Oslos journalist på vb@ao.no.

Bildeserie

Slik vil det nye senteret se ut

Kritisk for treningssentrene i Oslo

Slik Avisa Oslo tidligere har omtalt, er det krisetider for treningssentrene i Oslo. I midten av januar viste den siste medlemsundersøkelse fra Virke Trening, organisasjonen som representerer store deler av treningssenterbransjen, at situasjonen er svært kritisk i hovedstaden.

46 prosent av treningssentrene i Oslo svarte blant annet at det er reell fare for konkurs som følge av koronapandemien. Stolt Trening hadde før koronapandemien 2500 medlemmer, men nå har nesten én tredjedel forsvunnet.

– Med kompensasjonsordning og overveldende støtte fra medlemmene våre klarer vi oss igjennom, men rask vekst ved åpning er avgjørende for fortsatt god drift, forteller Norum.

Det investeres et tosifret antall millioner i det nye prosjektet, men den eksakte summen vil ikke de involverte kommentere.

– Folkene på Stovner har vist før at de setter stor pris på bedriftseiere som tør å satse lokalt. I det vi gradvis har oppgradert våre gamle lokaler har de strømmet til. Så takket være dem føles det trygt å legge alle pengene i potten.

Saken fortsetter under bildet.

Familiebedrift gjennom 15 år

Stolt Trening er i dag en vaskeekte familiebedrift. Norums lillesøster er daglig leder, faren er vaktmester og både onkler og tanter er deleiere og styremedlemmer. I over 15 år har de holdt til på Stovner.

– Vi driver treningssenter fordi vi elsker det, ikke først og fremst for at eierne skal få tjukke lommebøker. God økonomi må selvsagt være en grunnstein, men det har aldri vært motivasjonen, sier Norum.

Norum var tidligere kjedeleder i Family Sports Club, som i dag har 50 sentre i Norge. Etter en omorganisering åpnet det seg en mulighet for henne til å starte et eget senter.

– For å åpne treningssenter trenger man mye penger. Det hadde ikke jeg. Så jeg laget en fin forretningsplan, inviterte alle i familien til investeringsmøte, og fikk dem med. Alt ble dobbelt så dyrt og tok tre ganger så lang tid som planlagt, men vi fikk det til til slutt, sier hun.

Norum legger ikke skjul på at det har dukket opp uenigheter, men familiebåndet står like sterkt.

– Nå har vi drevet sammen i 15 år, og vi feirer fortsatt jul sammen og får masse hjelp til barnepass av besteforeldrene – så noe riktig må vi da ha fått til.