Gå til sidens hovedinnhold

Fagforbundet om Oslo-budsjettet: – På rett vei

Fagforbundet Oslo er fornøyd med det nye Oslo-budsjettet. Men de er bekymret for kutt i bydelene.

– Fagforbundet Oslo mener at Byrådet forslag til budsjett for 2022 er på rett vei.

Det sier leder for fagforbundet Oslo, Roger Dehlin, i en pressemelding.

– Vi er fornøyd med deres forslag til sosial utjevning, arbeidslivet og klimaet. Men vi er negative til kutt i bydelene, sier Roger Dehlin leder for fagforbundet Oslo.

Byrådets budsjettforslag 2022 og økonomiplan 2022–2025 ble lagt fram onsdag 22. september.

Les også

Slik blir Oslo-budsjettet for 2022: Kraftig økning av gigantsatsingen på sykkel

Gode forslag til sosial utjevning

– Det er flott at byrådet er opptatt av sosial utjevning. Det er satt av mange penger til tiltak som virker utjevnede. Det er viktig for familier med dårlig råd og for å forhindre utenforskap, sier Dehlin.

Fagforbundet er også fornøyd med at Byrådet satser på arbeidslivet.

– Både ved å gi penger til arbeidstrening for unge og videreutdanning for voksne. Det er også mål om at folk skal få hele stillinger og trygge og sikre arbeidsplasser i offentlig eller ideell regi, sier Roger Dehlin.

Bekymret for kutt i bydelene

Selv om Fagforbundet Oslo i hovedsak er fornøyd med retningen til budsjettet, så vekker bydelsbudsjettet bekymring.

– Det er foreslått å kutte 92,6 millioner kroner i bydelene. Vi er bekymret for at dette vil gå ut over de ansatte i bydelene og tjenestene til innbyggerne. Bydelene har effektivisert driften i mange år, og har lite å gå på, uttaler Dehlin.

- Vi hadde håpet på litt mer

Også Utdanningsforbundet er bekymret for rammekuttet for bydelene.

I en pressemelding skriver de at et rammekutt på 92,6 millioner kroner ikke akkurat er det bydelene trenger nå som de skal stable hverdagen på plass etter pandemien.

- Behovet for aktiviteter, tiltak og støtteapparat ute i bydelene har ikke blitt mindre av korona, snarere tvert imot. Like fullt mener byrådet at bydelene skal klare seg med «litt mindre». Vi hadde nok håpet på «litt mer», innrømmer leder i Utdanningsforbundet Oslo, Aina Skjefstad Andersen.

Hun legger til:

- Vi vet at sykefraværet i barnehagene har økt det siste året, og kutt i bydelsøkonomien vil gi færre vikarer enn før, men det trengs flere!

- En god start

- Det er positivt at det settes av 12 millioner til flere spesialpedagogiske tiltak i barnehagene. Vi skulle selvsagt gjerne sett en større pott til dette viktige arbeidet, men vi velger å se på dette som en god start, sier Skjefstad Andersen.

Utdanningsforbundet Oslo sier de også i år må minne bystyret og byrådet på at det ikke hjelper så mye med tilleggsbevilgninger hvis man svekker grunnfinansieringen.

- Det er flott at 80 millioner er satt av til forsøk med økt grunnbemanning i utvalgte barnehager, men vi trenger fortsatt vikarer i alle de andre barnehagene, minner lederen i Utdanningsforbundet Oslo om.

Les også

Rødt hardt ut mot byrådets boligsatsing: – Dette er å kaste bort penger

Kommentarer til denne saken